‘Mattie Valk-dirt is géén roddel, het is een keiharde medialeugen’

De schade valt mee voor Mattie Valk. Hoewel Yvonne Coldeweijer een schokkend verhaal over hem naar buiten heeft gebracht, wordt hij gespaard door RTL Boulevard. “Toch is dit géén roddel!”

Mattie Valk en Mark Koster © RTL

Mattie Valk kan opgelucht ademhalen: de informatie die Yvonne Coldeweijer over hem naar buiten heeft gebracht is schokkend, maar niet massaal opgepikt door grote showmedia als RTL Boulevard en Shownieuws. Volgens de juicekoningin had Boulevard er aanvankelijk wel een artikel over geschreven, maar werd die snel weer verwijderd.

Tweelingleugen

Hoe kan dat eigenlijk? Yvonne vindt de leugens die Mattie zou hebben verteld over zijn tweelingdrama immers zó heftig dat ze hem heeft omschreven als een ‘walgelijk slecht mens‘. Zit het verhaal dan toch te veel in de roddelsfeer om een groot podium te krijgen van de belangrijke showmedia?

Onterecht, stelt de gerenommeerde mediajournalist Mark Koster in het programma Mischa! op NPO Radio 1. Presentatrice Mischa Blok omschrijft de Mattie-juice daarin als roddels. Mark, de co-host van Yvonne’s podcast, daarop stellig: “Dat vind ik géén roddel. Ik zal je vertellen waarom, want dat is dus een medialeugen.”

‘Grootselijk belazerd’

Mark vindt Mattie een foute knul. “Als jij als Mattie Valk bij Qmusic een podium pakt, een brief stuurt, die laat voorlezen door je maatje Wietze. Dat je zegt dat je zo óngelooflijk blij bent met die tweeling, je loopt ermee rond in een T-shirt, half Nederland omarmt je. En zeven jaar later komt uit dat die tweeling niet van jou is en dat je dat wíst.”

Hij vervolgt: “Dan zijn we toch gewoon grootselijk belazerd? Dat heeft helemaal niets met roddelen te maken. Dat heeft te maken met hoe de media-industrie, Qmusic, hieraan meedoet. Of misschien in commissie meedoet, misschien weten ze het niet. Maar ik vind dat wel interessant.”

‘Dit is een feit’

We moeten niet doen alsof de Mattie-juice zomaar wat roddels zijn, vindt Mark. “Dat is geen roddel, dat is een feit. Dit staat vast.”

Mischa: “Ja, omdat Mattie Valk zelf geen kinderen kon krijgen.”

Mark: “Precies, maar Mattie Valk pakt wel het podium met een t-shirt aan van: Real Men Make Twins ofzo, doet alsof dat zijn kinderen zijn de hele tijd. En dan na een tijdje zegt hij: ‘Ja, ik ben erachter gekomen dat het toch niet van mij is.’ Dus die man pakt twee keer een podium.”

Mischa: “Maar hoe weet je dan zo zeker dat het verhaal echt zo is gegaan?”

Mark: “Omdat er tien bronnen zijn.”

‘Hij zegt niks!’

Het zegt volgens Mark voldoende dat Mattie het verhaal niet ontkracht. “Mattie Valk is ‘gvd’ gevraagd om hier iets op te zeggen. Hij zegt niks. Hij zegt alleen: ‘Wil je hiermee stoppen?'”

Mischa: “Maar als iemand het niet weerspreekt, is het dan waar?”

Mark: “Het is een hele ernstige beschuldiging toch? Als ze het over jou zouden zeggen, dan zou je toch zeggen: ‘Dat is totale onzin!’ Wat zou jij dan doen?”

Hij wijst op de tweede ‘leugen’ van Mattie, over de break-up met zijn toenmalige vriendin. De reden daarachter is volgens Yvonne misselijkmakend.

Medialeugen

Al met al wil Mark niet meer horen dat dit verhaal een roddel is. “Dat bestrijd ik. Ik bestrijd dat dit roddel is. Ik zeg dat dit een ongelooflijke medialeugen is geweest, waar het ganse land twee keer is ingetrapt. De eerste keer, dat hij zei dat hij een tweeling had. En de tweede keer, dat hij zei dat die tweeling niet van hem was. Het verhaal is dat hij het al wist!”

Hij besluit: “Het doet ertoe dat Q-music tot twee keer toe als een vette tearjerker is ingezet, en daar is het radiostation op gebaseerd. (…) Dotan door de Volkskrant is interessant, is onderzoeksjournalistiek. Mattie Valk bij Yvonne Coldeweijer is roddel. Dat is bijzonder interessant. Zeer interessant.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mattie Valk weerspreekt de tweelingleugen niet. Vindt u hem een betrouwbare man?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen