‘Patty Brard maand lang schorsen na harde aanval op Airen Mylene’

Patty Brard zou een maand lang geschorst moeten worden na haar lelijke uithaal naar haar directe collega Airen Mylene, vindt mediadeskundige Victor Vlam. “Maak duidelijk dat dit niet kan.”

Patty Brard en Airen Mylene © SBS, William Rutten

Ze heeft een reputatie als het gaat om samenwerken in een team: Patty Brard. Ditmaal heeft ze keihard uitgehaald naar haar Shownieuws-collega Airen Mylene, die ze en plein public beschuldigt van ‘stupide aandachttrekkend gebral‘. De reden? Patty lijkt pissig om Airens onthulling over twee ketsende collega’s in een Talpa-kast.

Zeldzame aanval

Haar ergernis is natuurlijk terecht, maar je moet wel proportioneel reageren, vindt mediadeskundige Victor Vlam. “Het is een aanval die je in de Nederlandse entertainmentwereld niet zo verschrikkelijk vaak ziet”, zegt hij in zijn podcast De Communicado’s. “Ik zag dat en ik denk: wat?!? Die zitten bij elkaar aan tafel in Shownieuws!”

Victor denkt dat Patty inderdaad pissig is om de pittige onthulling van Airen. “Ja, dat was natuurlijk een beetje een onhandige opmerking van Airen, want er zijn vier presentatoren van Shownieuws, dus als zij het verhaal vertelt, dan is de
vraag: wie van de drie, hè? Dus dat is niet zo verstandig. Dat had ze beter niet kunnen doen.”

Keihard kwetsen

De reactie van Patty is echter onacceptabel, vindt hij. “Dit soort oncollegiale gedrag, daar moet je echt paal en perk aan zetten. Dat kan je gewoon niet toelaten dat dat gebeurt. Het is bedoeld om haar gewoon te kwetsen. Het is gewoon bedoeld om haar een slecht gevoel te geven. Dus als Airen dit leest, dan heeft ze waarschijnlijk een rotdag.”

Dat was de bedoeling van Patty, aldus Victor. “Om gewoon iemand echt lukraak te kwetsen… Echt oncollegiaal, echt oncollegiaal, niet goed. Dit is echt iets wat Patty vaker doet. Daarom denk ik ook: hier moet John de Mol gewoon tegen optreden. Want dit soort oncollegiaal gedrag, dat is gewoon iets wat het hele team daar verstoort.”

Patty’s divagedrag

Dit kun je niet laten gebeuren, aldus Victor. “Dit soort divagedrag is echt volstrekt, volstrekt onacceptabel. En we hebben hier gewoon te maken met een patroon. Je vraagt je gewoon af: wat doet dit met het teamgevoel achter de schermen?”

Hij vervolgt: “Het kan niet goed zijn voor het groepsgevoel als op elk moment één lid van dat team een soort van verbale molotovcocktail kan gooien in dat team. Weet je, want dat is wat Patty hier gewoon doet. Je moet dan op een gegeven moment ook zeggen als baas van: ‘Patty, dit is onacceptabel.'”

Maandje schorsen

Je moet zo’n Patty gewoon een maandje schorsen, vindt Victor. “Ik moet je heel eerlijk zeggen, ik vind dat Patty hiervoor – en dat is wat ik gedaan zou hebben als ik de baas van dat programma was – een maand lang geschorst moet worden van dat programma. Ik had gezegd: ‘We gaan je niet uitnodigen. Dit is echt onacceptabel.'”

“Maak duidelijk dat dit niet kan, want als je hier geen grens aan trekt, dan weet je dat het vaker gaat gebeuren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het normaal dat Patty Brard een directe collega publiekelijk aanvalt vanwege 'stupide aandachttrekkend gebral'?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen