Viola Holt hekelt Angela de Jong: ‘Zij voelt zich heel belangrijk’

Viola Holt is niet vergeten dat Angela de Jong haar vorig jaar een ’treurige opperwappie’ heeft genoemd. De vroegere tv-ster slaat nu keihard terug. “Zij voelt zich heel belangrijk.”

Angela de Jong en Viola Holt © RTL, Facebook

Een select groepje BN’ers is in de ogen van het grote publiek enigszins ontspoord tijdens de coronapandemie. Zo verscheen Viola Holt tijdens een anti-coronaprotest in Amsterdam opeens op het podium van Forum voor Democratie en maakte ze ook al verstrooiende videocontent met Viruswaarheid-voorman Willem Engel.

Opperwappie

Angela de Jong is daardoor al het respect voor Viola verloren. Ze noemde haar vorig jaar een opperwappie. “Treuriger dan Viola Holt op een podium bij Forum van Democratie wordt het echt niet in showbizzland.”

Dik een jaar later komt Viola daar op terug tijdens een uitgebreid vraaggesprek met de Party. “Ik lees het Algemeen Dagblad niet, maar ik ben in de tachtiger jaren een paar jaar columnist geweest bij het AD. Angela de Jong was toen waarschijnlijk nog niet geboren of lag in de wieg.”

‘It lift her up’

Viola begint haar belediging aan het adres van Angela met een compliment. “Zij is een intelligente vrouw en schrijft columns waar altijd veel over te doen is. Het is alleen zo dat in de tijd waarin ik columniste was, je nog niet werd uitgenodigd in tv-programma’s.”

Dat gebeurt wél bij Angela. “Weet je: it lift her up. Het maakt Angela de Jong belangrijker dan ze is. Ik heb daar altijd een hekel aan gehad, aan mensen die zich belangrijker gaan voelen. Dat is de wereld van nu.”

Geen deskundigheid

Er is te weinig deskundigheid, zegt Viola. “Een Theo van Gogh is er niet meer. Jeroen Pauw doet geen interviews meer. Matthijs van Nieuwkerk is er niet meer. Dan krijg je dat dit soort dingen (de column van Angela de Jong, red.) ineens een rol gaan spelen in de media en de maatschappij. Nou, ik lees het niet. Het boeit mij niet.”

Ze besluit: “Wat ze ook over mij zegt, het maakt mij niet uit. Mensen die mij kennen, die weten beter. Dit is alleen maar scoren. Tegenwoordig is dat met alles zo, ook met #MeToo en noem maar op. Het gaat over scoren. De televisie is eigenlijk een beetje wanhopig op het ogenblik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Viola Holt een plekje verdient als stamgast aan een talkshowtafel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen