Radio 538 dumpt Wietze de Jager na geklaag: ‘Nu vijf papadagen!’

Het zat er al een beetje aan te komen: Wietze de Jager raakt zijn ochtendshow bij Radio 538 kwijt na zijn ietwat gênante verzoek voor een kortere werkweek. “Zo, nu heeft hij vijf dagen papadag.”

Wietze de Jager en Klaas van der Eerden © Radio 538

Wietze de Jager maakt sinds begin vorig jaar samen met Klaas van der Eerden dé ochtendshow van Radio 538. Ze volgden Frank Dane op, die heeft gefaald als opvolger van Edwin Evers. Afgelopen september zorgde Wietze voor verbijstering door al na negen maanden min of meer de handdoek in de ring te gooien.

‘Wat een amateur!’

De 34-jarige Wietze besloot toen namelijk om op de radio te roepen dat hij graag een papadag wil en nog maar vier dagen per week radio wil maken. Het acht minuten durende radiobeklag zette kwaad bloed, omdat hij bij de start van het programma óók al drie kinderen had en dus wist waar hij aan begon.

Radiocolumnist Patrick Kicken was meedogenloos voor Wietze: “Als je dit zo acht minuten lang on-air gaat bespreken tijdens een hitlijst ben je gewoon een amateur. (…) Je komt net kijken in die ochtend bij 538. Jouw missie is nu alles op alles zetten om zieltjes te winnen, niet zielig te gaan zitten doen!”

Wietze ligt eruit

Nu, een half jaar later, blijkt Radio 538 eieren voor zijn geld te kiezen en voor een gemotiveerde radio-dj te gaan. Wietze, wiens geliefde in verwachting is van een vierde baby, wordt gedumpt. Het wordt verkocht als iets dat in ‘gezamenlijk overleg’ is besloten, maar daar geloven critici natuurlijk helemaal niets van.

Wietze zegt in een officiële reactie: “Het maken van een dagelijks programma in de vroege ochtend – en alles wat daar extra bij komt kijken – vraagt 24/7 aandacht. Het continue vinden van de juiste balans met het gezinsleven is iets wat ik vaker heb gedeeld met de luisteraars. Voor Radio 538 was dit de aanleiding om in gesprek te gaan.”

Eerder dan gepland

Hij vervolgt: “Samen met de zender kwamen we tot de conclusie dat ik het langjarig commitment voor een ochtendshow, in deze fase van mijn gezin, simpelweg nog niet kan overzien. Daarom hebben we besloten eerder te stoppen dan gepland. Het is nu een logisch moment de presentatie van de ochtendshow over te dragen, zodat het nieuwe team na de zomer kan starten.”

“Voor mij zal een andere plek in de programmering volgen met een betere balans tussen radio maken en familie. Ik heb met heel veel plezier de ochtendshow gemaakt, ben trots op ons team -en in het bijzonder natuurlijk Klaas en Mart- en dankbaar voor de fijne samenwerking met hen. Met onverminderde energie gaan we tot de zomer door.”

Klaas baalt

Klaas baalt ervan. “Ik vind het natuurlijk ongelooflijk jammer dat ons geweldige avontuur te vroeg stopt, maar ik respecteer de keuze en heb begrip voor de privésituatie van Wietze.”

Hij vervolgt: “Ik ga de komende tijd eerst eens even goed nadenken over wat de toekomst binnen of buiten 538 voor mij in petto heeft, maar de afgelopen periode heeft laten zien dat we iets goeds neer kunnen zetten en daarnaast mijn liefde voor radio alleen nog maar meer heeft aangewakkerd.”

Nieuw trio

De ochtendshow van Radio Veronica met Tim Klijn en de vroegere sidekicks van Edwin Evers (Rick Romijn en Niels van Baarlen) verhuist na de zomer naar Radio 538. “Voor ons alle drie geldt dat we jarenlang bij Radio 538 hebben gewerkt. Dat we nu weer terugkeren op het vertrouwde honk, voelt toch als thuiskomen.”

Ze vervolgen: “Hoewel we het vreselijk naar ons zin hebben bij Radio Veronica, stroomt er toch nog steeds groen paars bloed door de aderen. We kijken er daarom ontzettend naar uit om, met het team te gaan knallen in de 538-ochtend. We hebben er onwijs veel zin in!”

Papadag

RTL Boulevard-deskundige Rob Goossens vindt het pijnlijk voor Wietze. “Radio-dj Wietze de Jager fantaseerde eerder over een papadag, maar krijgt er van zijn werkgever 538 maar liefst vijf”, twittert hij.

Story-baas Guido den Aantrekker: “Je kunt alleen groot worden als je er 100 procent voor gaat.”

En radiocolumnit Patrick Kicken schrijft: “Eindelijk, ze worden wakker bij Radio 538 en geven Wietze de Jager na de zomer een hoop papadagen. (…) Wijze les voor de beslissingmakers en Wietze zelf: bezint eer ge begint, iemand met drie jonge kinderen de ochtendshow laten doen is vragen om problemen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is de radiocarrière van Wietze de Jager hiermee definitief over zijn hoogtepunt heen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen