Antoinette Hertsenberg heeft spijt van beledigen Dionne Stax

Antoinette Hertsenberg heeft er spijt van dat ze Dionne Stax neerbuigend heeft weggezet als een soort zwakke concurrent. “Ik zal nooit meer voorspellingen doen over kijkcijfers van anderen.”

Antoinette Hertsenberg en Dionne Stax © NPO

Hoogmoed komt voor de val: Antoinette Hertsenberg sprak twee maanden geleden, vlak voor de degradatie van Radar naar NPO 2, met enige minachting over haar nieuwe rechtstreekse concurrent Dionne Stax. “We zitten straks tegenover ehhh, ehhhh, ehhhh, Dionne Stax met ehhh… Nou ben ik éven de naam kwijt. De Waarde Onbekend, ofzo.”

Antoinette reageert

Antoinette bedoelde natuurlijk Dionne’s tv-hit Van Onschatbare Waarde. “Ja, dat! Het is toch iets anders dan De Slimste Mens. Het zou dus ook wel eens kunnen zijn dat NPO 1 straks heel veel last van Radar krijgt.”

Eh, nou, niet bepaald. Een paar avonden later werd Antoinette compleet vermorzeld door Dionne: ze trok twee keer zoveel kijkers als ehhh, ehhhh, ehhhh, hoe heet dat programma nou? O, ja, Radar! “Het is jammer dat de kijkers ons nog niet weten te vinden op het tweede net”, reageert de presentatrice nu in de Weekend.

‘Dionne scoort goed’

Hebben de lagere kijkcijfers van Radar vooral te maken met Dionne of met de degradatie naar NPO 2? “Dionne doet het ook hartstikke goed, dat staat buiten kijf, maar het heeft vooral te maken met het veranderen van zender.”

Ze vervolgt: “Het grote verschil is gekomen toen wij naar NPO 2 gingen. Toen wij op NPO 1 zaten, hadden wij kijkcijfers in dezelfde orde van grootte. Dus vandaar dat ik denk dat het aan de zender ligt.”

‘Nee, kijk ik niet’

De Weekend blijft gewiekst porren met de naam van Dionne. “Kijkt u weleens naar Van Onschatbare Waarde, het programma van Dionne?”

Antoinette: “Nee, want dan ben ik live aan het uitzenden. Ook niet via Uitzending Gemist, nee. Maar ik kijk heel veel programma’s niet terug.”

De Weekend: “Maar u weet wel dat Dionne het hartstikke goed doet.”

Antoinette: “Zeker in de kijkcijfers, en ik hoor ook van mensen dat ze het een leuk programma vinden.”

Spijt

Dan op de vrouw af: “Heeft u spijt van uw eerdere opmerking bij Jinek, waar u zei dat Dionne maar moest oppassen omdat Radar tegenover haar programma stond?”

Antoinette, die eerder al een tik op de vingers kreeg van Angela de Jong en Jan Slagter, beaamt: “Ja. Kijk, wij stonden er zo positief mogelijk in. En ik zal nooit meer voorspellingen doen over de kijkcijfers van andere programma’s.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen