Tv-huilbui prins Maurits leidt tot roddels: ‘Er speelt iets heel ergs’

De plotselinge tv-huilbui van prins Maurits zorgt voor wilde speculaties. De deskundigen van Shownieuws denken dat er meer aan de hand is. “Het lijkt alsof er iets heel ergs speelt, hè?”

Prins Maurits © RVD/Jeroen van der Meyde, AT5

Prins Maurits is hevig geëmotioneerd geraakt tijdens een interview met de Amsterdamse stadszender AT5. De royal zit in de zonnepanelen-business en daar liet hij zich over interviewen, maar zijn persoonlijke leven werd ook even aangestipt. Op de onschuldige vraag waar hij gelukkig van wordt, reageert Maurits als een waterval.

Waterval Maurits

Het is merkwaardig hoe erg Maurits zich laat gaan. Op de beelden is te zien dat hij begint te huilen en dat zijn stem overslaat als hij vertelt: “Het feit dat je samen bent, het feit dat je… Ik weet niet waarom ik hier emotioneel van word. Maar het feit dat je gezonde kinderen hebt. Dat je gewoon met elkaar een goed leven hebt en dat je dat dus enorm beseft.”

Hij vervolgt: “Stom, hè? Ik heb ook vrienden die dat niet hebben, die gescheiden zijn en waar het alleen maar ellende was. Dan besef je dat geluk niet ver weg is of in een mooie auto zit, maar dat zit in gezondheid, samenzijn, interactie.”

‘Wel héél angeslagen’

De deskundigen van Shownieuws zijn in shock. “Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind dat hij echt héél aangeslagen is”, aldus Bart Ettekoven.

Collega Guido den Aantrekker: “Hier is toch gewoon iets aan de hand, Bart? Er speelt toch iets? Dit kan niet zomaar out of the blue komen. Wat speelt er in zijn leven? Wat zou er spelen?”

Presentatrice Dyantha Brooks: “Soms als je dingen uitspreekt, dan raakt het je. Hij geeft dus aan dat het familiegeluk, die tijd die ze voor elkaar hebben, dat dat hem heel erg raakt. Hij kan dus heel erg overvallen zijn door emotie.”

Rauwdouwer

Guido vindt dat naïef. “Ja, maar wij kennen ook de koninklijke familie en zeker ook de jongens van Van Vollenhoven, dat zijn over het algemeen echt rauwdouwers, hè? Dit is ook een jongen die militair is geweest.”

Dyantha: “Ook een militair kan een klein hartje hebben.”

Guido: “Ik zeg alleen maar: wij kennen hem niet zo. Daarom is het zo opmerkelijk. Het lijkt alsof er iets heel ergs speelt, hè, want op dit moment emotioneert het hem heel erg. Dat fascineert me wel, want wij kennen hem niet zo.”

‘Ziet er slecht uit’

Er zit volgens Guido écht meer achter. “Ik vind dat hij er ook slecht uitziet. Alsof hij echt een heel zware last op zijn schouders heeft. Wat dat is, daar kunnen we slechts naar gissen. Dat moeten we zeker niet doen, maar het is zeer opmerkelijk dit verhaal.”

“Ze zijn zo getraind om hun emoties in bedwang te houden en hij laat nu echt alles los. Het is ook niet dat hij na een minuut zegt: ‘We stoppen.’ Nee, het gaat maar door!”

Fragment

Het fragment van de huilende prins Maurits:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen