Renze Klamer reageert op stoppen zaterdagshow: ‘Wel heel snel’

Renze Klamer vindt het jammer dat RTL 4 heeft besloten om het aantal uitzendingen van zijn weekendtalkshow te halveren. “Ik begrijp het, maar aan de andere kant is het wel wat kort.”

Renze Klamer © Samuel van Leeuwen

RTL 4 heeft besloten om te stoppen met het zeven dagen per week programmeren van een late talkshow en dat heeft gevolgen voor Humberto Tan en Renze Klamer, die elkaar afwisselen in het weekend. De zaterdageditie ligt eruit – die is nu ingeruild voor een erbarmelijk slecht programma met Marieke Elsinga – en dus resteert alleen de zondagshow.

‘Wel wat kort’

Van wie hoorde Renze het? Hij vertelt aan weekblad Party: “Ik hoorde dat netjes van Peter van der Vorst en zijn secondant. We hebben er een goed gesprek over gehad. Ik kan mij ergens vinden in hun beweegreden en aan de andere kant was het wel wat kort, maar er komen nog zoveel andere leuke dingen aan.”

Renze wordt nu ingezet als presentator van amusement. “Het is niet dat alles voor mij ermee valt of staat. Ik blijf Renze Op Zondag maken en ook het nieuwe avonturenprogramma Het Onbekende.”

Wel spannend

Het Onbekende is een programma van de makers van De Verraders en Wie is de Mol. Het is volgens Renze ‘wel spannend’ om de stap te maken naar dit soort televisie. “Meestal is wat ik opneem live op televisie. In dit geval is het al een tijdje geleden opgenomen. Zo ver vooruit werken in zo’n andere setting, dat was echt nieuw voor mij.”

Hij vervolgt: “Het is voor mij een nieuw genre binnen het vakgebied presenteren. Het is zo’n andere manier van presenteren en daarmee voor mij automatisch een uitdaging. (…) Maar ik vond het erg mooi om te doen. Bij RTL waren ze er heel blij mee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Renze Klamer: inwisselbaar of een tv-personality?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen