Marieke Elsinga afgeschreven door VI: ‘Tv-carrière is vernietigd’

Marieke Elsinga is grenzeloos voor schut gezet door haar op de presentatie van Alles is Muziek te zetten, vinden de mannen van Vandaag Inside. “De carrière van zo iemand wordt vernietigd.”

Marieke Elsinga en René van der Gijp © RTL

Het is volgens de mannen van Vandaag Inside ongelooflijk hoe weinig er bij een grote commerciële zender als RTL 4 kennelijk wordt nagedacht over het in de markt zetten van presentatoren. Marieke Elsinga maakte afgelopen weekend haar debuut als presentator van een grote studioshow, namelijk bij Alles is Muziek. “Verschrikkelijk.”

‘Failliet van televisie’

Alles is Muziek is een vrij infantiel programma waarin te zien is hoe BN’ers als Irene Moors en Jeroen van Koningsbrugge hysterisch muziek proberen te maken door op een sjoelbak te rammen. Klinkt bespottelijk? Is het ook. “Dit is het failliet van de Nederlandse televisie”, zegt René van der Gijp in zijn programma Vandaag Inside.

Collega Johan Derksen: “Ik had het format gelezen en gelukkig heb ik vrijdag al gezegd dat het helemaal niets zou worden. Die ene vent… (Jeroen van Koningsbrugge, red.), die is verschrikkelijk. Maar die kale man van De Panda’s, of hoe heet dat? De Lama’s… (Ruben van der Meer, red.)… Zelfs in de chipsreclame is hij irritant. Het is verschrikkelijk!”

Psychisch verdacht

Johan vindt het zwakzinnige televisie. “Dat mensen daar gaan zitten en aan dat soort dingen meedoen; ik begrijp er geen reet van. Hoe kan RTL, een gerespecteerd mediabedrijf, dit uitzenden?”

Tafelgast Özcan Akyol begrijpt vooral niets van deelnemende BN’ers als Irene Moors. “Wat ik echt niet snap is dat je als bekende Nederlander daar gaat zitten en dan ook nog zo kinderlijk blij gaat doen? Je bent daar voor het geld. Maar dan ben je psychisch verdacht, vind ik. Dan klopt het gewoon niet.”

Wilfred Genee beaamt: “Onbegrijpelijk.”

Carrière vernietigd

De mannen vrezen vooral voor de carrière van Marieke. René: “Die Marieke heeft dit ook twee of drie keer voorbereid zeg maar en geoefend. Dan kun je toch wel na één keer gewoon zeggen: ‘Jongens, luister: hier leen ik me niet voor, dit is onzin, dit is krankzinnig.’”

Johan: “René, je ziet het vaker. Je hebt het bij Talpa ook wel gezien. Er worden mensen op bepaalde shows gezet en daarmee wordt meteen de carrière van zo iemand vernietigd.”

Wilfred: “Rob Kemps, bedoel je?”

Johan: “Rob Kemps en nu bij die Marieke… Die is nooit meer geloofwaardig te krijgen.”

René: “Absoluut niet.”

Minachting

De VI-mannen zijn met stomheid geslagen. Özcan: “Ik vind toch ook zo’n panel met zes BN’ers… Je hoeft toch niet aan álles mee te doen? Je kunt toch ook zeggen: ‘Jongens, dit is té stompzinnig.’”

Johan: “Voor dat soort mensen is het een verdienmodel. Die gaan overal zitten.”

Özcan: “Wat voor beeld heb je dan ook van mensen die naar televisie kijken?”

Johan: “Ik heb tegen Wilfred gezegd: ‘Dit is minachting van de kijker.’ Dit kun je een kijker niet aandoen.”

Volgende slachtoffer

Wilfred: “Peter van der Vorst heeft allemaal mensen aangenomen die er verstand van hebben en dan zitten ze met z’n allen van: ‘Dit is het. Dit is het helemaal.’”

Johan: “Dit is het niveau van De Alleskunner van ons bedrijf.”

Het volgende RTL-slachtoffer? Leonie ter Braak. Zij komt uit de journalistieke hoek, maar moet van RTL 4 nu een programma over ballonnen gaan presenteren.

Johan: “Die hoeft nou nergens meer te komen. Die komt echt niet meer aan een talkshowtafel, want je bent meteen afgedankt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het schandalig dat Marieke Elsinga zo voor de bus gegooid wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen