Hélène Hendriks vermorzelt Renze: ‘Geef haar méér dan vijf ton!’

Ze had een beetje een saaie uitzending, maar toch heeft Hélène Hendriks haar concurrent Renze Klamer vermorzeld met haar nieuwe Oranjezondag-show. “Geef haar méér dan vijf ton!”

Hélène Hendriks en Renze Klamer © RTL

Hélène Hendriks moet oppassen dat ze niet gemakkelijk achterover gaat leunen nu haar kijkcijfers structureel dik in orde zijn. Ze is gisterenavond begonnen met haar nieuwe wekelijkse talkshow De Oranjezondag, maar het was een bloedsaaie uitzending. Er gebeurde werkelijk niets en tot overmaat van ramp speelt sidekick Rutger Castricum de brave huisvader.

Mainstream Rutger

Vandaag Inside-kenner Victor Vlam valt een beetje in slaap van het setje Hélène en Rutger, geeft hij toe in een bericht op X. “Al die oude GeenStijl-fragmenten bij De Oranjezondag zorgen ervoor dat ik toch wel heel erg de oude Rutger mis. Was vanavond wel weer heel erg de brave huisvader.”

Is een rellende Rutger de oplossing? “Hij moet niet weer hetzelfde gaan doen. Maar je ziet vaak bij Rutger dat hij zich inhoudt om meer mainstream te zijn. Dat vind ik zonde.”

Hoge kijkcijfers

Hoe dan ook: Hélène en Rutger hebben gisteren wel mooie kijkcijfers gescoord. Na tv-hit Miljoenenjacht hielden ze 983 duizend kijkers over met hun Oranjezondag, goed voor 18 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep. “Niet onverwacht ook want het is gigantisch veel gepromoot en had een droom lead-in”, zegt kijkcijfergeleerde Tina Nijkamp.

Hélène heeft concurrent Renze Klamer vermorzeld. “Zijn talkshow was de nummer drie in de totalen van 21.30 uur en had 523 duizend kijkers, bijna de helft van Hélène met De Oranjezondag dus. Maar opmerkelijk: WEL ietsje hoger in de commerciële doelgroep, namelijk 19 procent.”

Meer salaris

Eigenlijk verdient die Hélène meer salaris, aldus Tina, die vroeger zenderbaas was van SBS 6. “Hoeveel verdient Hélène Hendriks? Nou, dat weet ik niet natuurlijk, maar ik vermoed dat zij tussen de 4,5 en 5,5 ton per jaar verdient voor haar werkzaamheden bij SBS 6. Dat is hartstikke veel geld, maar natuurlijk nog lang niet zoveel als de VI-mannen.”

Zij pakken volgens Tina rond de 1,4 miljoen euro. “En terecht overigens, want ze verdienen eigenlijk nog veel meer, want ze verdienen ontzéttend veel geld voor die zender. En ook Hélène zou eigenlijk nog wel wat meer mogen verdienen.”

Upcoming

Hélène gaat op termijn hoe dan ook stijgen, verwacht Tina. “Nu De Oranjezondag ook alweer een hit is, is zij echt wel de kijkcijferkoningin van SBS 6 geworden. Maar goed, het blijft natuurlijk heel veel geld en ze is natuurlijk upcoming en heeft heel veel kansen gekregen van die zender.”

“Daarom gaat het niet meteen heel hard, maar als zij zo door blijft gaan zal ze ook zeker de komende jaren nog flink kunnen doorgroeien in haar salaris.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen