Wilfred Genee spreekt Angela de Jong aan op bashen Rob Kemps

Wilfred Genee heeft zijn studiogast Angela de Jong gisterenavond in Vandaag Inside aangesproken op haar Rob Kemps-bash. “Is dat nou nodig dat je daar een waardeoordeel over uitspreekt?”

Wilfred Genee, Rob Kemps en Angela de Jong © SBS

Rob Kemps ligt al een tijdje onder vuur vanwege professionele blunders, maar daar komen nu ook nog eens zijn privébeslommeringen bij. De SBS 6-presentator heeft zijn vrouw en piepjonge kinderen verlaten, volgens Yvonne Coldeweijer omdat hij een affaire heeft met een achtergronddanseres.

‘Hoe cliché!’

De relatiebreuk was een primeur van Yvonne. Haar juice werd kort daarna bevestigd door Rob zelf. Over die vermeende affaire met die achtergronddanseres houdt hij – veelzeggend genoeg – zijn mond. Volgens Angela de Jong is Rob ‘iets te veel in zichzelf gaan geloven’.

Angela sneerde vorige week in haar AD-column: “De ooit zo sympathieke feestzanger, eh -playbacker, is sinds hij een contract heeft bij SBS zo bevangen door de roem dat hij zich niet alleen meesterinterviewer waant, maar ook zijn vriendin en piepjonge kinderen inmiddels aan de kant heeft gezet. Hoe cliché.”

‘Is dit nodig?’

Wilfred Genee vindt dit wel heel heftig, laat hij aan Angela weten in Vandaag Inside. “Is dat nou nodig dat je daar een waardeoordeel over uitspreekt dat hij bij zijn vrouw weg is? Vind je dat nodig?”

Angela: “Nee, het paste in mijn betoog met het feit van BN’ers die naast hun schoenen gaan lopen.”

Wilfred: “Maar het is een privézaak dit.”

Angela: “Het is niet nodig. Dat ben ik helemaal met je eens.”

‘Gaat beetje ver’

Wilfred: “Als je dan ook zegt: ‘Die z’n vriendin en piepjonge kinderen inmiddels aan de kant heeft gezet, hoe cliché.’ Dat is een beetje wat jouw vriend Marcel van Roosmalen vorige week over jou schreef: je gaat soms wat ver, hè?”

Volgens Marcel is Angela de ‘bemoeizuchtige overbuurvrouw die ongevraagd achterom komt’ om vervolgens haar ‘ouderwetse’ opvattingen te spuien. “Ze heeft een maatschappijvisie die stamt uit de tijd van net voor de stofzuiger.”

Angela reageert: “Nee, ja, dat moet hij dan vooral vinden, maar jullie gaan mij nu verwijten dat ik te ver ga?”

Wilfred: “Maar wij doen niks anders. Wij zijn een programma waar geen enkele grens op zit.”

Angela: “Daarom.”

Vereerd

Wat vindt Angela van de nieuwste sneer van Marcel? “Ik was vooral heel erg vereerd dat hij blijkbaar geen belangrijker onderwerp had dan ik. Prima, toch? Als de NRC-lezer daar blij van wordt…”

Wilfred: “’De vrouw die schrijft met de pollepel’, zegt hij altijd. Hahaha.”

Angela: “Dat moet hij vooral doen! Ja… (…) Laat het hem lekker doen. Ja, jongens, echt… Wat wil je horen? Jullie zijn altijd heel goed in het bespreken van mensen die iets op jullie aan te merken hebben. Ik denk altijd: laat hem lekker. Kennelijk zit ik hem heel erg dwars. Dat vind ik dan altijd wel weer heel erg grappig.”

Fragment

Het fragment uit Vandaag Inside:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee spreekt Angela de Jong aan op haar Rob Kemps-bash. Gaat ze te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen