Tom Egbers wekt geen argwaan bij vrouw: ‘Hij is geen pestkop’

NOS-ster Tom Egbers wekt geen argwaan bij zijn vrouw Janke Dekker nu er onderzoek wordt gedaan naar mogelijk wangedrag bij zijn omroep. “Hij is ondeugend, maar geen pestkop.”

Tom Egbers en Janke Dekker © NPO, RTL

Veel sterren van de NOS zijn opeens verdacht nu er onderzoek wordt gedaan naar DWDD-achtige toestanden bij de sportafdeling. Een saillant detail is dat de vrouw van een van de grootste sterren, Tom Egbers, nota bene de voorzitter is van de Stichting Mores. Daar moeten eventuele slachtoffers van Toms omroep zich melden.

Tom geen pestkop

Hoewel Johan Derksen vindt dat de dame in kwestie, Janke Dekker, moet aftreden als Mores-voorzitter, weigert ze dat te doen. Wél belooft ze op non-actief te gaan als er klachten over Tom binnenkomen. Dat is echter niet de verwachting, vertelt ze deze week in de Story.

Volgens Janke is Tom helemaal niet iemand die zich misdraagt. Ze is naar eigen zeggen dan ook niet bang dat daar iets over naar buiten ozu komen. “Nou nee. Ik weet dat hij een ondeugende jongen is, daarom is hij ook zo leuk en hou ik zoveel van hem. Hij is nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen. Maar hij is geen pestkop.”

Inventarisatie

We moeten het volgens Janke ook niet overdrijven. Er is volgens haar nog heel erg weinig duidelijk. “Ik heb begrepen dat er geen sprake is van een onderzoek, maar van een inventarisatie.”

En eventuele klachten over Tom zullen niet eerst langs haar gaan, benadrukt Janke. “Met dat onderzoek heb ik niets te maken. Ik hoor zelf nooit wat er gemeld wordt. Ik heb met de andere leden van het bestuur de taak om te zorgen dat er genoeg geld binnenkomt om experts in te huren om die gesprekken te voeren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Tom Egbers als een verdachte in de NOS-rel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen