Olcay Gulsen en Ruud de Wild gebasht na Turkije-reis: ‘Zó ijdel!’

Olcay Gulsen en Ruud de Wild worden flink door de mangel gehaald na hun reis naar Turkije, waar ze naartoe gingen om slachtoffers van de aardbeving te helpen. “IJdel leedvermaak!”

Ruud de Wild en Olcay Gulsen © NPO

Ze voelden zich ‘verdrietig en verslagen’ na alles wat ze zagen in het aardbevingsgebied: Olcay Gulsen en Ruud de Wild zaten vorige maand een dag na hun terugkeer uit Turkije aan de talkshowtafel van Op1. De twee maakten aan tafel een zwaar aangeslagen indruk en vertelden uitgebreid wat hun gevoelens waren bij het aardbevingsleed.

Kek showbizzsetje

Youp van ’t Hek maakt daar nu volledig gehakt van. ‘IJdel leedvermaak’, luidt de kop van zijn column in de VARAgids. “Geïnspireerd door een kek showbizzsetje dacht ik: bij de volgende ramp ga ik ook. Ik ga er gewoon heen. Wat ik er ga doen? Kijken. Ook met mijn vrouw”, schrijft hij, overigens zonder de naam van Olcay en Ruud te noemen.

Het lijkt erop dat Youp twijfelt aan de intenties van het ‘kekke showbizzsetje’. Hoe hij bij de volgende ramp in hun voetsporen zal treden? “Ik zal er ernstig bij kijken en later verklaren dat ik het daar niet droog hield.”

In alle talkshows

En als Youp terugkomt van die volgende ramp? “Dan ga ik in alle talkshows zitten. En me hardop afvragen wat ik daar deed, maar dat ik toch blij ben dat ik gegaan ben. Ook Shownieuws krijgt een paar snotterwoorden. Net als Boulevard. En ik zal op de radio verslag doen. Op gedragen toon uiteraard.”

Wat zegt Youp als hem gevraagd wordt of er op zijn vliegtuigstoel niet beter een échte reddingswerker had kunnen zitten? “Dan zal ik antwoorden dat dat een goede vraag is en dat ik me dat ook afvroeg. Maar iets in me zei dat ik moest gaan. En ik ben heel blij dat ik ben gegaan. Zoiets? Het lijkt me heerlijk. Eigenlijk kan ik niet wachten!”

Fragment

Olcay en Ruud in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen