Giovanca Ostiana shockeert Henny Huisman: ‘Dit is formatdiefstal!’

Giovanca Ostiana zorgt voor flink wat rumoer met de aankondiging van haar nieuwe tv-show ‘Zing!’. Volgens Henny Huisman is dit gewoon ordinaire formatdiefstal. “Dit is merkwaardig.”

Henny Huisman en Giovanca Ostiana © VPRO, EO

Henny Huisman heeft vijftien jaar geleden met succes twee seizoenen van het programma Korenslag gepresenteerd. In deze EO-show, bedacht door Bert van der Veer, streden zangkoren met elkaar om de titel ‘het beste koor van Nederland’. En nu komt dezelfde omroep met een ander programma dat daar wel héél erg op lijkt.

Formatdiefstal

Giovanca Ostiana, bekend van Op1, en een andere EO-mevrouw gaan samen de show ‘Zing!’ presenteren, waarin ze op zoek gaan naar ‘de beste zanggroep van ons land’. “Alle genres, leeftijden en formaties zijn welkom. Van pop tot gospel, van visserskoren tot studentenkoren, van rap tot smartlap”, aldus de omroep.

Huh? Is dit Korenslag onder een andere naam? Nee, dit is formatdiefstal, roept Henny. “Vriendje, ITV produceert ‘Zing’ voor de EO. Dat is honderd procent jouw Korenslag. Ik zou er even induiken”, zegt hij tegen Bert.

Merkwaardig

Bert heeft er contact over gehad met Henny, schrijft hij in een post op Instagram. “Het is – zo constateert Henny – ook nog eens merkwaardig dat het woord ‘koor’ vermeden wordt in een oproep op de site en alleen van ‘zanggroep’ wordt gesproken.”

Toch gaat Bert er geen werk van maken. “Hoe kansloos en deprimerend is het ten strijde te trekken tegen mogelijk plagiaat? Er wordt continu een beetje gejat. Alleen van de EO verwacht je het niet. Zie Leviticus 19:11: ‘U mag elkaar niet bestelen, niet beliegen en niet bedriegen.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Henny Huisman al zijn bezwaren laat varen als hij zelf mee mag presenteren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen