Vrouw Tom Egbers treedt niet terug ondanks kritiek Johan Derksen

Janke Dekker, de vrouw van Tom Egbers, is ondanks de kritiek van Johan Derksen niet van plan om terug te treden als voorzitter van de Stichting Mores. “Als er klachten over Ton komen? Dan wel.”

Johan Derksen en Janke Dekker © SBS, RTL

Het is een enorme janboel in de Nederlandse mediawereld. Na alle controverse over De Wereld Draait Door, blijkt er ook op de sportafdeling van de NOS sprake van grensoverschrijdend gedrag. Er is op de radio al gespeculeerd over een presentator die d*ckpics zou hebben gestuurd, waardoor de grote sterren van de omroep onder een vergrootglas liggen.

Janke stopt niet

Eén van die grote sterren is Tom Egbers. En laat zijn vrouw Janke Dekker nou net hét gezicht zijn van het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag: Mores. Volgens Johan Derksen kan zij haar geloofwaardigheid alleen nog redden als ze zich voorlopig terugtrekt als voorzitter van dit meldpunt.

Janke is dat echter geenszins van plan, laat ze weten in het programma van Mischa Blok op NPO Radio 1. Heeft ze het wel overwogen? “Uiteraard. We hebben dat zeker besproken met het bestuur, maar wat wel de hele tijd naar voren kwam… Het leek alsof Mores dat onderzoek ging doen, maar wij hebben helemaal niets met dat onderzoek te maken.”

Belangenverstrengeling

Er is sprake van belangenverstrengeling, zeggen critici op Twitter. Janke: “Ik zit überhaupt niet op Twitter, dus ik lees die reacties nooit. Ik vind dat zo’n onzin op Twitter. Ik vind dat echt het afvoerputje van de maatschappij. (…) Wij van Mores weten daar helemaal niets van en hebben daar ook geen invloed op, dus ik heb geen belang te verstrengelen.”

En wat nou als er bij Mores klachten binnenkomen over Tom? “Dan treed ik meteen terug.”

‘Dan stop ik direct!’

Wat nou als Janke daarvan niet op de hoogte wordt gebracht? “Nou, ik denk dat als er compromitterende dingen zijn, ze dat zullen doen, want wij hebben altijd dat de onafhankelijkheid en de reputatie van het meldpunt voorop staat. Er kunnen ook klachten over mij komen, hè? Laten we wel wezen.”

Ze vervolgt: “Er zijn de afgelopen jaren grote meldingen geweest van organisaties waar ik gewoon zelf voor werk. En die zijn ook allemaal goed afgehandeld. Dat was meer belangenverstrengeling dan dit nu.”

Als er een klacht over haar binnenkomt, ook al is het er maar één, dan stopt ze ook direct. “Ja, natuurlijk. Meteen.”

Instagram

Tom en Janke:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Janke Dekker alsnog terug moet treden als voorzitter van Mores?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen