Özcan Akyol leeft mee met Ivo Niehe: ‘Hij is een bangig jongetje’

Özcan Akyol leeft mee met televisiecollega Ivo Niehe, die de laatste tijd behoorlijk onder vuur ligt vanwege sterrengedrag. “In werkelijkheid schuilt er een bangig jongetje in hem.”

Ivo Niehe en Özcan Akyol © NPO, RTL

Ivo Niehe wekt verbazing door bij ieder media-optreden aan te komen zetten met een waslijst aan eisen. Bij NPO Radio 1 moeten alle studiowebcams uit, bij Tijd voor MAX weigert hij met een andere gast aan tafel te zitten. Het zorgt voor ongelooflijk veel verbazing. Critici leggen de 76-jarige presentator uit dat hij Ivo Niehe heet en niet Jennifer Lopez.

Bangig jongetje

We moeten zo’n Ivo echter niet zo hard aanpakken, vindt Özcan Akyol. Hij denkt dat de presentator heel anders overkomt dan dat hij in werkelijkheid is. “Hoe gek dit ook klinkt, er zijn mensen bij de televisie die dodelijk onzeker en bang zijn”, zegt hij in zijn brievenrubriek in de VARAgids.

Hij vervolgt: “Ik krijg de indruk dat dit ook voor Ivo Niehe geldt. Het wordt nu anders vertaald, alsof hij arrogant en irritant zou zijn, maar in werkelijkheid schuilt er een bangig jongetje in hem dat vreest dat hij alles wat hij heeft opgebouwd elk moment kan verliezen.”

Vervelende man

VARAgids-lezer Menno doet in de rubriek van Özcan zijn beklag over Ivo. Deze lezer heeft het hele interview met Ivo beluisterd op NPO Radio 1 en zegt: “Het viel mij op dat Ivo Niehe ook na zijn werkende leven nog zo’n ijdele controlefreak is.”

Menno ergerde zich helemaal dood. “Hij probeerde constant het interview van Gijs over te nemen, had de webcam verboden (je weet nooit hoe je gefilmd wordt) en bestookte de luisteraars constant met belegen anekdotes waarvan híj vond dat wij die moesten horen. Wat een vervelende (en onzekere) man.”

Heel overbodig

Özcan is het overigens wel met Ivo eens dat die webcams bij NPO Radio 1 heel vervelend zijn. “Ik vind radio met beeld een totaal overbodige uitvinding. Noem het dan gewoon televisie. Is er niets meer heilig in ons landje? Straks komen er nog camera’s op de toiletten van het Mediapark.”

Welke BN’er is volgens Özcan wél normaal gebleven? “Ze hebben het weleens over Talpa-sterren, maar Victor Brand is zonder twijfel de allergrootste, omdat hij bijna altijd levert en nooit last heeft van zijn ego, in tegenstelling tot sommige andere medewerkers van dat bedrijf, zoals een Gordon.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ivo Niehe: stuitend arrogant of stiekem heel onzeker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen