Ivo Niehe wekt woede bij Jan Uriot: ‘Dit is helemaal niet netjes!’

Ivo Niehe wekt flink wat ergernis bij Jan Uriot, de sterjournalist van weekblad Privé. Hij voelt zich behoorlijk gedist door de 76-jarige presentator. “Dit vind ik dus helemaal niet netjes.”

Ivo Niehe en Jan Uriot © NPO, Telegraaf

De laatste tijd is Ivo Niehe veelvuldig in het nieuws omdat hij sterrengedrag vertoont. Vorige maand wilde hij zich alleen maar laten interviewen op NPO Radio 1 als de studiowebcams uitgezet zouden worden en laatst had hij ook allemaal noten op zijn zang bij Tijd voor MAX. Critici zijn daar verbaasd over: “Je bent Jennifer Lopez niet!”

In het Americain

En nu blijkt dat Ivo ook nog eens kwaad bloed gezet heeft bij Jan Uriot, de sterjournalist van weekblad Privé. “Ivo Niehe heeft een nieuw boek en dat heet De Afterparty. Nou heb ik hem zo’n drie weken geleden een appje gestuurd, want we kennen elkaar”, vertelt hij in zijn rubriek Wat Vindt Jan.

Wat schreef Jan in dat appje? “Daar schreef ik in van: ‘Kunnen we elkaar even ontmoeten in het Americain om even een interview te doen voor De Telegraaf?’”

‘Dit is niet netjes’

Nou, daar had Ivo dus geen oren naar. “Dan schrijft hij terug: ‘Hi Jan, Waarschijnlijk omdat ik nergens mijn neus laat zien, word ik letterlijk belaagd door verzoeken om iets te vertellen. Voorlopig schuif ik alle gedoe even voor me uit… Ik laat je weten! Alle goeds, Ivo.’”

Jammer, dacht Jan. “Maar een week later: in het AD, in de Volkskrant én in Het Parool interviews met Ivo. Dan denk ik: wat is dat nou raar? Waarom zeg je nou niet gewoon dat je al een deal hebt met bepaalde kranten? Dat had hij ook mogen zeggen. Dit vind ik dus helemaal niet netjes.”

Zelfverzekerd

Jan vindt het opvallend dat Ivo dan ook nog allemaal eisen gaat stellen. “Hij stelt heel veel eisen en daar is heel veel over te doen. Ik weet niet wat het is. Onzekerheid?”

Collega Wilson Boldewijn: “Nee, ik denk dat hij heel zelfverzekerd is, maar dan doet alsof hij heel onzeker is. Ik geloof dat niet, maar dat zijn mijn woorden.”

Heel vervelend

Al met al is Jan zwaar teleurgesteld in Ivo. “Ik vind het heel vervelend dat hij niet gewoon met ons is gaan praten. Hij had of hier aan de desk moeten komen of een interview met mij moeten doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Ivo Niehe terug op prime time moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen