Ivo Niehe keihard op zijn plek gezet: ‘Je bent Jennifer Lopez niet!’

Ivo Niehe krijgt flink wat kritiek op zijn sterrengedrag achter de schermen van Tijd voor MAX. “Hij gedraagt zich als een soort Jennifer Lopez die alleen maar blauwe M&M’s wil hebben!”

Ivo Niehe en Jennifer Lopez © Omroep MAX, YouTube

Het is een publiek geheim dat Ivo Niehe nogal wat noten op zijn zang heeft. Laatst bleek de presentator voorafgaand aan een interview op NPO Radio 1 te hebben geëist dat de studiocamera’s uitgezet zouden worden, en nu heeft hij ook herrie lopen maken bij Tijd voor MAX. Daar wilde hij niet aan tafel zitten met een bepaalde schrijver.

Ivo Lopez

Mediajournalist Mark Koster vindt het ongelooflijk. “Deze man is 76 en hij gedraagt zich nog steeds als een man van 21 die nog steeds respect wil. Deze man gaat dan allerlei eisen stellen als hij naar een tv-optreden gaat. Als een soort Jennifer Lopez die alleen maar blauwe M&M’s wil”, zegt hij in de podcast De Juice Show.

Volgens co-host Yvonne Coldeweijer is Ivo gedesillusioneerd. “Wat denkt hij dat hij nog is dan? Omroep MAX had moeten zeggen van: ‘Ivo, sorry, zo gaan wij hier niet met elkaar om. Talkshows zijn talkshows. Dit is ons format. Ja of nee?’ Zou hij dan nog nee zeggen? Hij heeft het ook nodig, hè? Hij wil wel! Hij wil toch die promotie voor dat boekje?”

Dun behaard

Mark vindt dat de makers van Tijd voor MAX geen ruggengraat hebben. “Dat vind ik het mooie, dat Omroep MAX daaraan toegeeft voor Ivo Niehe. Dit is de laatst levende dinosaurus.”

Privé-baas Evert Santegoeds denkt dat Ivo een beetje moet dimmen. Hij zegt in de podcast Strikt Privé: “Ivo heeft wat noten op zijn zang voordat hij gaat zitten. Bij NPO Radio 1 moest ook die webcam uit toen hij er ging zitten. Dat zal met zijn achterhoofd te maken hebben, want die is maar zelden in beeld en daar is Ivo net als ik nogal dun behaard.”

Grootheidswaanzin

René van der Gijp stelt in Vandaag Inside dat je die man gewoon moet laten. “Kijk, Ivo Niehe is op een leeftijd dat je het beter kunt laten gaan. Het heeft geen zin meer om tegen die man te zeggen: ‘Doe gewoon joh. Kan jou het schelen.’”

Collega Johan Derksen: “Ja, maar René, hij heeft een soort grootheidswaanzin.”

René: “Dat heeft hij schijnbaar altijd gehad, alleen als je wat ouder bent versterkt zich dat nog meer, denk ik.”

Johan: “Hij was toen bij Kunststof, dat duurt een uur en die Groenteman interviewde hem. Die heeft een beetje een trage manier van interviewen. En Ivo lulde maar door, hij wachtte helemaal niet op de volgende vraag en het ging een uur lang over ‘ik’. Hij was alleen maar met zichzelf bezig. En hij is zó ontzettend tevreden over zichzelf die man.”

Pedants

Johan heeft Ivo een tijdje terug geweigerd, zei hij onlangs al in hetzelfde Vandaag Inside. “Mijn vrouw wou hem er niet in hebben. Die zegt van: ‘Laat hem maar in de studio als hij met jou wil praten. Maar niet hier, ik ben geen decor van een tv-show.’ Maar dan komt hij niet. Dan is hij niet geïnteresseerd.”

“We voetbalden vroeger wel eens met zo’n artiestenteam en dan is het een bijzonder aardige, relaxte man. Maar zodra hij in zijn rol zit van tv-man, mediaman, dan krijgt hij iets pedants.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat media te veel buigen voor BN'ers als Ivo Niehe?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen