Vrouw Tom Egbers betrapt op leugen: ‘Ze was daar woest over’

Janke Dekker, de vrouw van Tom Egbers, is zo’n tien jaar geleden betrapt op een leugen door Jan Uriot. “Ze deed net of Liza Minnelli naar haar première in Baarn zou komen!”

Janke Dekker en Jan Uriot © RTL, Telegraaf

Er wordt flink getwijfeld aan de integriteit en betrouwbaarheid van Janke Dekker nu ze ondanks de voorkennis over haar man Tom Egbers is aangebleven als voorvrouw van meldpunt Mores. Bovendien vragen critici zich af of ze wel eerlijk is als ze zegt dat Tom en zij ‘gestalkt‘ werden door zijn voormalige minnares.

Garland & Minnelli

Privé-sterjournalist Jan Uriot heeft Janke zo’n tien jaar geleden in elk geval al eens betrapt op een leugentje, zegt hij in zijn rubriek Wat Vindt Jan. “Ik heb ook wel eens een akkefietje met haar gehad, want in 2013 heeft ze de voorstelling Garland & Minnelli gedaan. Dat ging over Judy Garland en haar docher Liza Minnelli.”

Janke heeft die voorstelling zelf geproduceerd en kon zichzelf daardoor eenvoudig de hoofdrol toebedelen. “Dat was een heel rare voorstelling want Janke Dekker was dan tien jaar ouder dan haar tegenspeelster Jelka van Houten. Dan zou je zeggen: dan gaat Jelka van Houten die jonger is natuurlijk Liza Minnelli spelen. Nee, dat was dus niet het geval.”

Waar Janke zichzelf de rol van Liza toeschoof, kreeg de jongere Jelka de rol van haar moeder Judy. “Dat vond ik raar.”

‘Heel erg raar’

In aanloop naar de première van die voorstelling was Janke volgens hem niet helemaal eerlijk. “Wat deed ze nou? In de vooraankondiging zei ze: ‘Het zou best eens kunnen dat Liza Minnelli naar de première komt.’ Toen dacht ik: nou, bij de Speeldoos in Baarn, daar zie ik Liza Minnelli nog niet zo gauw verschijnen.”

En toen? “Ik heb met het Amerikaanse management gebeld en ik heb gezegd: ‘Komt Liza naar Baarn?’ Dat was natuurlijk helemaal het geval niet.”

Lelijke dingen

Janke heeft het nooit vergeven dat Jan haar op die manier ontmaskerde. “Ik heb het gecommuniceerd aan deze desk en ik heb het geschreven en sindsdien is het oorlog met Janke. Elke keer als ik haar tegenkom draait ze haar hoofd om en ze roept ook wel eens lelijke dingen naar me. Dan denk ik: wat onterecht eigenlijk.”

Overigens vindt niemand haar aardig, weet Jan. “Ik heb eens een rondje gedaan in de theaterwereld en ze staat niet echt hoog aangeschreven als de beste actrice en het is ook geen leuke collega heb ik wel eens begrepen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan Janke Dekker ooit nog terugkeren als voorzitter van meldpunt Mores?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen