Robbert Rodenburg afgekat door Guido den Aantrekker: ‘Ivo 2.0!’

Robbert Rodenburg wordt flink afgekat door Guido den Aantrekker. De hoofdredacteur van de Story vindt de BN’er-interviewer volstrekt kritiekloos. “Zelfs Ivo Niehe is nog kritischer!”

Guido den Aantrekker en Robbert Rodenburg © Shownieuws, YouTube

De interviews van Robbert Rodenburg met bekende Nederlanders worden goed bekeken, kijken makkelijk weg, maar zijn vaak ook tenenkrommend. Niet alleen omdat zijn gasten per se ook vragen aan Robbert moeten stellen – who cares wat hij ergens van vindt – maar ook omdat het slijmgehalte ongebruikelijk hoog ligt.

Leeglopen bij Robbert

Nu heeft Robbert weer een andere ster uit zijn kringen geïnterviewd: Jaimie Vaes. Ze mag anderhalf uur helemaal leeglopen, maar echt kritische vragen blijven uit. En dat stoort veel mensen mateloos. Ook Story-baas Guido den Aantrekker kijkt er niet graag naar, zegt hij aan de desk van Shownieuws.

Guido sneert: “Robbert Rodenburg heeft een platform op YouTube waar hij BN’ers interviewt op een manier waarnaast zelfs Ivo Niehe heel erg kritisch lijkt als journalist, dus ik wil maar zeggen dat als je bij Robbert op de praatstoel zit, je volledig kunt leeglopen en eigenlijk alles zeggen wat je hartje begeert. Dat is voor heel veel BN’ers natuurlijk heel fijn.”

Zonder tegenspraak leeglopen in de media: een beetje wat Rachel Hazes heeft met de Story zeg maar.

Dyantha in de bres

Dyantha Brooks, de presentatrice van Shownieuws die goed bevriend is met Robbert, springt vervolgens voor hem in de bres. “Jij beticht Robbert er zo een beetje zijdelings van dat hij niet heel kritisch is, maar dat is toch misschien ook niet op zijn plek met iemand die het slachtoffer is?”

Je kunt je afvragen of die Jaimie überhaupt interessant genoeg is, aldus Guido. “Het pijnlijke is dat zij steeds bekender is geworden door deze hele affaire. Daarvoor kende eigenlijk niemand haar en wat mij betreft keren we ook weer heel snel terug naar die situatie.”

Schertsfiguren

Guido vindt de aandacht voor Jaimie buitenproportioneel. “Ik vind dat we worden overspoeld met dit soort schertsfiguren. Ze hebben allemaal de meest vreselijke dingen meegemaakt, maar er zijn in Nederland veel meer vrouwen die veel ergere dingen meemaken en die zie of hoor je bijna niet, dus ik ben er ook wel een beetje klaar mee.”

Dan komt hij nog even terug op Robbert. “Ik begrijp in elk geval dat dit een vriendenclubje is, want daar zit ook deze Robbert bij, en ze hebben nu een platform waarop ze zich kunnen presenteren. Nou, good for them, prima, maar echt serieuze journalistiek is het natuurlijk niet.”

Kermisattractie

Guido tegen collega Natacha Harlequin: “Vind jij dat zij er een kermisattractie van maakt op dit moment of niet?”

Natacha: “Nee, ik ken haar niet, maar als ik haar zo volg heb ik het idee dat ze echt uit een heel moeilijke situatie heeft willen komen.”

Guido: “Dat snap ik, maar dat hoef je toch niet in een interview nóg eens voor de vierde of vijfde keer te benadrukken? Wacht gewoon tot die zaak dient.”

Dyantha: “Je hebt natuurlijk ook gewoon de opinie van het publiek en je wil misschien ook wel jezelf een beetje rechtzetten als er veel meningen zijn die niet terecht zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen