Catherine Keyl: ‘Ivo Niehe onder vuur omdat hij witte oude man is’

Catherine Keyl denkt dat Ivo Niehe alleen maar onder vuur ligt omdat hij een witte, oude man is. Ze begrijpt het helemaal dat hij Britney Spears 22 jaar geleden naar haar voorgevel vroeg.

Catherine Keyl © RTL

Ivo Niehe ligt onder vuur omdat hij in de veelbesproken Amerikaanse documentaire over de teloorgang van Britney Spears terecht is gekomen. Ruim twee decennia geleden vroeg hij de toen 17-jarige zangeres naar haar voorgevel en dat is tegenwoordig echt ‘not done’. Opvallend genoeg wordt Ivo nu ook in eigen land behoorlijk afgeslacht.

Witte oude man

Catherine Keyl springt in de bres voor Ivo. “Er was toen veel gespeculeer over haar borsten in het nieuws en als ik Ivo was geweest, had ik haar ook die vraag gesteld. Iedereen wilde het toen namelijk weten”, schrijft ze vandaag in haar Vrouw-column.

Het enige probleem is dat Ivo een witte oude man is, aldus Catherine. “Ivo heeft nu in deze tijd drie nadelen: hij is wit, een man en een babyboomer. Nou, dan kun je het verder wel schudden.”

Zeikerig

Het is volgens Catherine wel merkwaardig dat het fragment Ivo al jaren achtervolgt, maar dat iedereen nu pas excuses eist. “Wat ik niet snap, is dat 22 jaar geleden niemand zich erover opwond”, zegt ze. “Je kunt dus constateren dat er nogal wat veranderd is in deze maatschappij. Zijn we nog tuttiger, preutser en zeikeriger aan het worden?”

Catherine denkt dat we ons tijdens de coronalockdown vooral erg vervelen en ons laten opjutten ‘door een paar opgewonden standjes op Twitter’. Voor haar hét moment om Ivo een hart onder de riem te steken dus.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen