Ivo Niehe verbijstert Tijd voor MAX met rare eis: ‘Is dit een grap?’

Ivo Niehe heeft bij de redactie van Tijd voor MAX voor verbijstering gezorgd met een nogal bizarre eis. “Ik dacht eerst dat ze een grap maakten, want ik ken Ivo niet en Ivo kent mij niet.”

Ivo Niehe, Carrie ten Napel en Tim Gouw © Omroep MAX

Het format van Tijd voor MAX is dat gasten een hele aflevering lang aan tafel zitten zodat ze ook kunnen meepraten over elkaars onderwerpen. Dat werkt prima, totdat je Ivo Niehe uitnodigt. Sterallures is zo ongeveer zijn middle name: nadat hij recent al eiste dat NPO Radio 1 de studiowebcam uit zou zetten, heeft hij ook bij MAX de boel op zijn kop gezet.

Ivo niet aan tafel

Ivo was een paar weken geleden te gast bij de middagshow en eiste op het allerlaatste moment dat het format zou worden omgegooid. Hij wilde namelijk niet aan tafel zitten met schrijver Tim Gouw, die thuisblijfvader is en daar een boek over heeft geschreven. De uitzending opende daardoor met een veel legere tafel dan anders.

Presentatrice Carrie ten Napel liet bij de introductie van de gasten een foto zien van Ivo met de mededeling dat hij later in de uitzending zou aanschuiven, alsof hij verlaat was. Maar niets is minder waar, onthult Tim nu in zijn podcast Papa Moet Het Doen. “Iemand van de redactie kwam naar mij toe en nam me apart.”

‘Is dit een grap?’

Wat zei die redacteur tegen Tim? “Ze zei: ‘Tim, moet je luisteren, het volgende is aan de hand. We zouden een item doen over jouw boek en daar zou Ivo Niehe dan ook bij aan tafel zitten en dan wilden we eigenlijk een soort vervolgvraag stellen aan Ivo. Van: hé Ivo, hoe denk jij eigenlijk over je vaderschap? Want hij heeft ook kinderen.’”

Nou, dat wilde Ivo dus absolúút niet. “Hij had dus diezelfde middag laten weten aan de redactie dat hij niet met mij aan tafel wenste te zitten. Ik dacht eerst dat ze een grap maakten, want ik ken Ivo niet en Ivo kent mij niet. Dus hoe kan je dan niet met mij aan tafel willen zitten? Maar het had te maken met het onderwerp.”

Vaderschap

Ivo wilde iedere kans op een vraag over het vaderschap vermijden. Wellicht is een interview met de Volkskrant hem slecht bevallen, waarin hij kort daarvoor werd gevraagd naar wat voor vader hij was: “Ik had mezelf nooit als vader willen hebben, want ik was altijd met mijn hoofd bij het werk. Ik heb ze nooit voorgelezen. Dat is een schandaal.”

Na die uitspraken viel Ivo vervolgens stil om even na te denken. Dan: “Het gaat wel weinig over het boek, vind ik, tot op heden. Als je maar opschrijft dat het een leuk boek is. Dan vind ik het goed.”

‘Heel jammer’

Hoe dan ook: Tim vindt het gek. “Hij wilde dus niet daar zitten en dan het risico lopen dat er dus een vraag zou komen over zijn eigen vaderschap. Ik vond dat heel raar en zij vonden het ook raar. Ze vonden het heel jammer, want ze hadden dat graag gewild. Nou, het ging gewoon niet gebeuren.”

Van iemand als Ivo is dat wel een beetje flauw, vindt Tim. “Het format is dat alle gasten allemaal aan tafel zitten en dan kunnen we ook een beetje op elkaar items reageren. Dan is het iets minder soort van afwerkplek. Bij de opening werd de indruk gewekt dat hij er nog niet was. Maar dat was dus gewoon puur omdat hij niet aan tafel wilde zitten.”

Slap handje

In de studio was Ivo ook niet echt aardig, aldus Tim. “Ik ga op een gegeven moment van mijn stoel en ik geef Ivo nog een handje terwijl die achter staat. Ik zei: ‘Joh, Ivo, ik heb die stoel voor je opgewarmd, ga lekker zitten en succes ermee.’”

Wat zei Ivo daarop? “Ik kreeg een heel slap handje en er werd amper gereageerd.”

Fragment

De bewuste opening van Tijd voor MAX:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tijd voor MAX laat zich dicteren door Ivo Niehe. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen