NPO-duo Gijs en Marcel: ‘Caroline van der Plas als premier? Nee!’

Het tv-duo Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen, bekend van NPO 3’s Media Inside, hoopt dat men Caroline van der Plas snel weer zat is. “Zodat ze niet écht premier van Nederland wordt.”

Gijs Groenteman, Marcel van Roosmalen en Caroline van der Plas © Wessel de Groot, William Rutten

De enorme populariteit van Caroline van der Plas baart het televisieduo Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen, bekend van de NPO 3-talkshow Media Inside, ernstige zorgen. Ze vrezen dat de BoerBurgerBeweging-voorvrouw de minister-president van dit land wordt. “Dan zijn we een boerenstaat! En dan?!”

Ontzettend boos

Marcel vindt dat de BBB-achterban heel erg bozig is. “We leven in een land waar iedereen zich ontzéttend boos zit te maken om alles. Over alles wordt iedereen ontzettend boos. We hebben nou toch de BoerBurgerBeweging. Ze hebben zich nu toch afgereageerd of niet?”, zegt hij in de podcast Weer Een Dag.

Zijn collega Gijs: “Ja, ze hebben nu de absolute meerderheid overal, het hele land kleurt knalgroen. Ik bedoel: kalmeer nu! Word rustig!”

Marcel: “Ja, ze gaan ook óveral hélemaal van over de rooie. Je mag nog niet naar ze wijzen of ze gaan weer over de rooie. Tegelijkertijd kun je het ook niet laten om er iets over te zeggen, want het is allemaal zo kolderiek wat er gebeurt.”

Radio- en tv-studio

Als voorbeeld van die kolder noemt Marcel het feit dat Caroline wel wil afspreken met Frans Timmermans, de vicevoorzitter van de Europese Commissie, maar dat hij dan naar Den Haag moet komen omdat ze zo druk is.

Gijs: “Dat mens loopt elke radio- en tv-studio af die er maar te vinden is, maar even op en neer naar Brussel om een eerbiedwaardige heer als Frans Timmermans te ontmoeten…”

Marcel: “Ze heeft het óngelooflijk druk met een soort van ‘regeren’.”

Gijs: “Ja, ze denkt dat ze nu premier is.”

Koningin Caroline

Marcel stoort zich er mateloos aan. “Ja of koningin. Zo gedraagt ze zich ook. Ze deelt ook te pas en te onpas mede wat ze nu weer heeft besloten. (…) Alles wat tegen de boeren is wil ze uitstellen en voor de rest beslist ze maar wat. Ze doet maar wat. Buitenlandse Zaken interesseert haar geen fluit. Het wordt een heel eng en griezelig land.”

Het wordt tijd dat haar opmars stopt, aldus Marcel. “Ik ben ook wel heel erg benieuwd: wanneer zijn we dit mens zat? Wanneer zijn we haar nou zat? Er komt toch een moment mag ik hopen?”

Boerenstaat

Gijs hoopt dat ook. “Dat we haar zat zijn? Ja, ik hoop ergens voor de Tweede Kamerverkiezingen, zodat ze niet écht premier van Nederland wordt.”

Marcel: “Ja, we beginnen alle twee te lachen, maar als we dit gaan meemaken… Het kan. Dan zijn we een boerenstaat! En dan?!”

Gijs: “Ongelooflijk.”

Peiling

De laatste peiling van Maurice de Hond:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen