Johnny de Mol is kritiek op vader John beu: ‘Wel héél persoonlijk’

Johnny de Mol heeft gisteren in de talkshow Humberto op Zondag aangegeven dat hij de kritiek op zijn steenrijke vader John de Mol beu is. “Ik vind het wel heel persoonlijk worden ofzo.”

Johnny de Mol en John de Mol © SBS 6, William Rutten

Elke dag weer kiest John de Mol ervoor om een ontzettend hoge boom te zijn en een uiterst prominente rol te spelen in het Nederlandse medialandschap, dus het incasseren van kritiek hoort er dan natuurlijk gewoon bij. Op dit moment ligt de mediamiljardair wel héél erg onder vuur, omdat hij een bizar slechte tv-show heeft afgeleverd: Avastars.

‘Heel erg pijnlijk’

John heeft ruim twintig jaar (!) over Avastars nagedacht en de verwachtingen waren dan ook ontzettend hoog. De kijker is echter verbijsterd: de dansende en zingende digitale poppetjes van John zien er allemaal zó gedateerd uit, dat een criticus als Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen bijvoorbeeld vreest dat de 67-jarige Talpa-baas gewoon op z’n retour is.

Wat vindt Johnny van die extreme tv-flop? “Ja, dat is pijnlijk”, reageert hij in Humberto op Zondag. “Echt heel pijnlijk. Natuurlijk hou je je daar mee bezig. Misschien wel meer dan een ander, omdat het natuurlijk ook wel je familie betreft. Gelukkig doet Linda het op de zondag weer heel goed. Dat houdt het weer allemaal een beetje in balans.”

Kritiek op John

Het moet volgens Johnny wel eens afgelopen zijn met die felle kritiek op zijn pa. “Ik vind het wel heel persoonlijk worden ofzo de laatste tijd. De kritiek, ja. Ik denk dat dat ook wel meespeelt hoor. Dat het veel harder is geworden. Je kunt het een goed programma vinden of niet, maar dat kan me wel storen af en toe hoor.”

Heeft hij het daar wel eens over met John? “Ja, hij heeft dat zelf wat minder. Hij heeft gewoon een soort boek met zwarte bladzijden en zegt: ‘Ja, als ik ervoor kies om erheen te gaan, ga ik erheen’, maar hij doet dat niet. Hij gaat er goed mee om.”

HLF8-exit

Vader John haalt wel Johnny’s tv-kindje HLF8 van de buis. “We weten allemaal dat deze wereld draait om kijkcijfers en als niet wordt gehaald wat er van tevoren wordt verwacht of gehoopt…” Wat er werd gehoopt? “Ja, dan gaan we heel technisch, maar dat is 7 procent. En we zaten op 4 à 5 in het begin en de laatste weken richting die 7.”

De opmars komt net te laat, aldus Johnny. “Ja, natuurlijk. Dat was iedereen. We hopen nog steeds dat ze morgen bellen.”

Huh? Maar hij kan dit toch gewoon onderling met zijn vader regelen? Dan onnavolgbaar: “Wij zaten vanavond nog te eten met de hele familie en ik zeg: ‘Weet je zeker dat ik het mag zeggen?’ Hij zegt: ‘Het is de showbusiness, er kan van alles gebeuren.’ Maar nee, het is de programmering en een nieuw programma, dus we hebben echt wel afscheid genomen.”

Verkrachting

Hoe gaat het met zijn in opspraak geraakte tante Linda de Mol? “Linda is een tough cookie. We hebben allemaal, de hele familie, best wel onder vuur gelegen. Het is allemaal relatief ook, weet je wel. Maar die komt er wel. Die komt er wel. Die weet dondersgoed wie ze is en waar ze voor staat en wat ze heeft betekend. Dat geldt eigenlijk voor ons allemaal.”

En haar liefje Jeroen Rietbergen, die vervolgd wordt wegens verkrachting? “Ik heb nog wel eens contact met hem, maar weet je: we leven in een heel gekke tijd. Je merkt dat heel veel mensen het niet meer voor elkaar durven op te nemen. Mensen laten elkaar vallen omdat iedereen in een soort mijnenveld loop.”

Hij besluit: “Dat is iemand die vijftien jaar in je leven is. Iemand maakt fouten en zo’n zaak die er nu komt… Laten we even kijken waar het op uitloopt.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u net als Johnny dat mediamiljardair John de Mol te hard wordt aangepakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen