Jeroen Rietbergen net als Ali B vervolgd, dreun voor Linda de Mol

De knoop is doorgehakt: Jeroen Rietbergen wordt vervolgd vanwege een zedenmisdrijf achter de schermen van The Voice of Holland. En dat is een flinke dreun voor zijn geliefde Linda de Mol.

Jeroen Rietbergen, Linda de Mol en Sébas Diekstra © RTL

Het Openbaar Ministerie heeft eindelijk een knoop doorgehakt: Ali B zal worden vervolgd voor het seksueel misbruiken van drie vrouwen en Jeroen Rietbergen wordt nu officieel verdacht van het verkrachten van Nienke Wijnhoven, die eerder haar verhaal deed in de talkshow Beau en wordt bijgestaan door de bekende advocaat Sébas Diekstra.

‘Ligt niet aan jou’

Nienke is ongelooflijk blij mee het besluit van het OM. “In reactie op deze vervolgingsbeslissing laat cliënte weten dat zij eindelijk het gevoel heeft dat zij erkenning krijgt voor wat haar is overkomen. Erkenning omdat zij als slachtoffer echt gehoord wordt. Haar ervaringen zijn niet gebagatelliseerd of verdraaid”, aldus Sébas.

Hij vervolgt: “Wat haar overkomen is wordt nu ook voor waarheid aangenomen door het Openbaar Ministerie. Zij is dankbaar voor het gedegen en integere strafrechtelijk onderzoek dat heeft plaatsgevonden. Wijnhoven hoopt dat anderen zich hierdoor gesterkt voelen om alsnog naar voren te treden.”

Zelf wil Nienke tegen andere slachtoffers zeggen: “Het ligt niet aan jou en je bent niet alleen.”

Domper voor Linda

Voor Linda de Mol, de geliefde van Jeroen, is het een ongelooflijke dreun. Zij is het net weer aan het proberen met Jeroen en wordt daarom door behoorlijk wat mensen verguisd. De twee hebben er net een maandenlange wereldreis op zitten en werden onlangs betrapt tijdens een romantisch onderonsje in Parijs.

Linda hoopte volgens de Story ontzettend dat Jeroen níet zou worden vervolgd. “Dat zou voor Linda dé kans zijn om haar doorstart met Jeroen niet langer geheim te hoeven houden”, schreef het tijdschrift onlangs.

Handen eraf

De Story sprak de verwachting uit dat Linda Jeroen alsnog zou dumpen als hij wél zou worden vervolgd. “Voor de buitenwereld kan ze dan altijd met droge ogen volhouden dat ze hem de laatste maanden puur als ‘dierbare vriendin’ bijgestaan heeft om weer op het juiste pad te geraken.”

De komende periode zal uitwijzen welke invloed de beslissing van het OM heeft op de verhouding tussen Linda en Jeroen, maar het lijkt erop dat de gevallen tv-koningin haar keuze al heeft gemaakt. Angela de Jong wacht het af. “Ik ben benieuwd of Linda bij Jeroen blijft”, zegt ze in het AD.

Angela vindt het heftig. “Bij Jeroen ben ik verrast dat het om verkrachting gaat. In alle berichtgeving en in de communicatie van advocaat Sébas Diekstra ging het over aanranding. De zaak is nog heftiger dan ik al dacht. Er zal dus toch meer steunbewijs tegen hem liggen.”

Marco B.

Tot slot wordt Marco Borsato níet vervolgd voor seksueel misbruik bij The Voice. Er loopt nog wel een onderzoek naar de aangifte die in december 2021 is gedaan tegen Marco. Een jonge vrouw van begin twintig stelt vanaf haar vijftiende seksueel te zijn misbruikt door de zanger.

John van den Heuvel gaf eerder aan dat hij in dit dossier rekent op vervolging. “Er is een dagboek van het meisje waarin bepaalde dingen zijn omschreven, er zijn de-auditugetuigen, dus vriendinnen van haar uit die tijd die geïnformeerd zijn over wat er is gebeurd, er zijn geluidstapes, noem maar op. Dus er is wel bewijs.”

Ali’s reactie

Ali reageert als volgt:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Jeroen Rietbergen schuldig bevonden wordt, moet Linda de Mol hem dan alsnog dumpen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen