John van den Heuvel schrikt zich ‘te pletter’ van Borsato-tapes

John van den Heuvel is zich ’te pletter’ geschrokken toen hij voor het eerst de bewijsstukken in de zaak tegen Marco Borsato tot zich nam. “Vervolging acht ik zeker niet uitgesloten.”

John van den Heuvel en Marco Borsato © RTL

Het is nu ruim een jaar geleden dat een jonge vrouw van begin twintig aangifte deed tegen Marco Borsato. Zij stelt vanaf haar vijftiende seksueel te zijn misbruikt door de zanger, maar het Openbaar Ministerie heeft nog altijd niet besloten of hij vervolgd wordt. Telegraaf-journalist John van den Heuvel blijft ervan overtuigd dat dat gaat gebeuren.

Dagboek van meisje

Hoewel steeds meer misdragende BN’ers lijken weg te komen met hun gedrag, gaat John ervan uit dat dat niet gaat gebeuren in Marco’s zaak. “Wat ik in het geval van Marco Borsato heb gezien is dat er in ieder geval bewijsmiddelen zijn die ertoe zouden kunnen leiden dat hij veroordeeld zou worden”, zegt hij in de podcast Ongefilterd.

Er is volgens hem genoeg bewijs. “Er is een dagboek van het meisje waarin bepaalde dingen zijn omschreven, er zijn de-auditugetuigen, dus vriendinnen van haar uit die tijd die geïnformeerd zijn over wat er is gebeurd, er zijn geluidstapes, noem maar op. Dus er is wel bewijs en dat moet gewogen worden door een rechtbank als het tot een vervolging komt.”

Niet uitgesloten

Dus John acht vervolging in de zaak-Borsato kansrijk? “Dat acht ik zeker niet uitgesloten, nee. Als je een beetje naar de strafmaat kijkt in dat soort zaken… Het is wel afhankelijk van hoe de rechtbank het weegt. Bij Glennis Grace heeft de rechtbank ook meegewogen dat ze ook publicitair het nodige over zich heen heeft gehad.”

Zoiets zou weer kunnen gebeuren, aldus John. “Het hangt er ook van af hoe de aangeefster daarin staat. In dit geval weet ik dat zij heeft gezegd: ‘Ik hoef geen geld. Ik wil alleen dat hij erkent dat hij fout heeft gezeten.’ Misschien kan er dan nog iets gebeuren qua onderhandelingen buiten de rechtszaal om. Dat weet ik allemaal niet.”

Te pletter

De aangeefster van Marco is geen kandidate van The Voice of Holland. Zijn eventuele wangedrag bij die show kan mogelijk wel worden meegenomen in deze zaak, zegt John. “Er zullen misschien ook nog dingen die bij The Voice zijn gebeurd worden bijgevoegd, dat weet ik niet.”

Al met al lijkt John overtuigd van Marco’s schuld. “Wat ik ervan vind is niet zo interessant, het gaat om wat de rechtbank ervan vindt, maar ik schrok me wel te pletter toen ik het allemaal hoorde en las.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marco Borsato maar beter gewoon alvast volledig afschrijven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen