Slachtoffers Jeroen Rietbergen huilend in Beau: ‘Hij is een roofdier’

Jeroen Rietbergen, die gisteren na een relatie van vijftien jaar is gedumpt door Linda de Mol, komt echt nooit meer aan de bak. Gisteren zaten twee van zijn slachtoffers huilend aan tafel in de talkshow Beau.

Kirsten Berkx en Nienke Wijnhoven © Beau

Kirsten Berkx (foto: links) en Nienke Wijnhoven (foto: rechts) zijn twee oud-kandidaten van The Voice of Holland die te maken hebben gehad met het grensoverschrijdende gedrag van Jeroen Rietbergen, de bandleider van het programma en tot gisteren de geliefde van Linda de Mol. Zij zaten bij Beau van Erven Dorens in de hoop andere slachtoffers te steunen.

‘Therapie? Ha!’

Het is volgens Kirsten een gotspe dat Jeroen zijn leven zou hebben gebeterd na de inmiddels veelbesproken ’tik op zijn vingers’ door, vermoedelijk, John de Mol in het jaar 2016. “Hij zegt op een gegeven moment: ‘Ik ben in therapie gegaan.’ Dat was dan het moment in 2016. En dan vind ik het toch grappig dat ik hier uit 2017 en Nienke hier uit 2018 zit.”

Kirsten kreeg tijdens haar deelname aan The Voice te maken met een vunzige opmerking van Jeroen. “Ik liep over de gang en hij loopt achter mij en hij zegt: ‘Wat heb jij een geil broekje aan.’ Jij hebt als man het recht niet om zoiets tegen een meisje, ongeacht haar leeftijd, te zeggen.”

‘Hij ging voelen’

Nienke kreeg niet alleen te maken met vunzige opmerkingen van Jeroen, maar ook met een fysieke misdraging. “Er was ook een situatie dat hij zei: ‘We hebben hier boven allemaal studio’s.’ Je bent in hart en ziel muzikant en je denkt: leuk, ik maak ook eigen werk en ben wel benieuwd hoe het eruitziet.”

Ze ging erop in. “Er is op dat moment een verkeerde communicatie geweest, heb ik mezelf altijd gezegd, terwijl je jezelf natuurlijk nooit de schuld moet geven. En dat hij wel even ging voelen. En dat ja… Dat. (…) Op dat moment schrik je. (…) Tegelijkertijd denk je: heb ik dan toch per ongeluk een signaal gegeven?”

In tranen

Aan de andere kant van de tafel beginnen de tranen te lopen bij Kirsten. “Ik ben zo boos! Het is niet jouw schuld!” Dan houdt ook Nienke het niet droog: “Ik wil helemaal niet huilen. Het is vier jaar geleden.”

Beau van Erven Dorens: “Nee, maar lieverd, dit is ook een verschrikkelijk verhaal wat je vertelt.”

Kees van der Spek: “Dit is ook waar het strafbaar wordt, hè?”

Beau stellig: “Dit is aanranding.”

Nienke: “Je loopt naar boven en ik denk: ik zie geen studio. En op dat moment raakt hij je aan en denk je van: huh, oké, wacht, miscommunicatie. Maar dat zeg je dan niet.”

Roofdier

Beau, die zelf ooit te maken kreeg met grensoverschrijdend gedrag door Job Gosschalk, walgt van Jeroen. “Die schuld moet je jezelf niet geven. Het is dus een roofdier. Het is een roofdier en hij is uit op alles wat jong is en wat hij kan versieren. Althans, dat is mijn persoonlijke opinie.”

Angela wijst erop dat de tik op de vingers voor Jeroen niet heeft geholpen. “Er werd dus ook niet opgelet of meneer nog een keer in de fout ging. Niemand die daarop aansloeg.”

Beau: “Of het werd door de vingers gezien. Dat kan natuurlijk ook.”

K*twijf

Overigens vertelde Nienke ook nog over een negatieve ervaring met Ali B. “Ik heb één situatie met Ali gehad in het seizoen na mij, seizoen negen, toen ik mijn zusje meenam naar de liveshows. Ik dacht: dan blijven we daar slapen in het hotel, hetzelfde hotel als waar ik het jaar ervoor sliep. We gingen met alle finalisten terug naar het hotel.”

En toen? “Toen ging Ali nog pizza bestellen wat superleuk en te gek is en lief, maar dan komt er zo’n moment dat je toch een discussie krijgt. Hij begon tegen mij van: ‘Jij was toch die onzekere toen?’ Toen zei m’n zusje, want die heeft iets meer pit dan ik: ‘Ja, eh, waar bemoei jij je mee? Wat is dat voor iets geks? We zijn nu gewoon gezellig aan het kletsen.’”

“Toen zei Ali tegen mijn zusje, die toen 15 was: ‘Jij moet gewoon je fucking bek houden, kutwijf.’”

Lees meer

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat dit het topje van de Jeroen Rietbergen-ijsberg is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen