Marco Borsato verder aan diggelen: aangifte van seksueel misbruik

Marco Borsato en zijn carrière keilen nog verder richting de afgrond. Een 22-jarige jongedame heeft aangifte tegen de zanger gedaan van seksueel misbruik vanaf haar vijftiende, meldt De Telegraaf.

Marco Borsato © NPO

Het was al even bekend dat John van den Heuvel werkte aan een verhaal over het vermeende misbruik door Marco Borsato en nu is het resultaat te lezen op de website van De Telegraaf. Een jongedame van 22 jaar heeft aangifte gedaan bij de zedenpolitie. Zij zegt dat Marco zich vanaf haar vijftiende aan haar vergreep.

Misbruik door Marco

Marco was een huisvriend van de ouders van het meisje en zou zich na het overlijden van de vader hebben opgeworpen als een soort pleegvader van het meisje. Het vermeende slachtoffer verklaart dat Marco handtastelijk werd als ze alleen waren. Hij zou dan onder meer met zijn handen onder haar rokje zijn gegleden.

Volgens de aangeefster duurde het misbruik van 2014 tot 2019. In dat jaar ontdekte de moeder van het meisje een dagboek, waarin het seksueel misbruik gedetailleerd werd omschreven. Dit komt goed overeen met de geruchten die al geruime tijd over Marco rondgaan. Over de geloofwaardigheid van het dagboekgerucht werd nog volop getwist.

Huilend bij de psycholoog

De jongedame was lange tijd bang om Marco terecht te wijzen, vertelt ze. De Telegraaf: “Pas na sessies met psychologen waarbij volgens de aangifte ook Borsato aanwezig was en huilend zijn verontschuldigingen aanbood, voelde de inmiddels jonge vrouw zich gesterkt om de gedragingen van de zanger aan de kaak te stellen.”

Zelf zegt de jongedame: “Het misbruik begon na de dood van mijn vader. Ik voelde me smerig om wat hij met me deed maar durfde me niet te verzetten omdat ik bang was voor de gevolgen.”

Wachten met aangifte

De moeder van het vermeende slachtoffer heeft destijds al wel melding gedaan bij de politie, maar de dochter gaf aan dat ze op dat moment nog niet toe was aan het doen van een daadwerkelijke aangifte. “De aanhoudende geruchtenstroom over meer slachtoffers maakt dat de dochter heeft besloten om aangifte te doen”, aldus de krant.

De jongedame hoopt de drempel te verlagen voor meisjes die wellicht een vergelijkbare ervaring hebben. Ze heeft bij de aangifte ondersteunend bewijsmateriaal geleverd.

Marco ontkent

Marco laat bij monde van zijn advocaat weten: “Ik heb zojuist kennis genomen van het feit dat aangifte jegens mij is gedaan. De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd.”

“Ik zie de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet. Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is de carrière van Marco Borsato voorbij?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen