SBS 6 dumpt dure tv-show rapper Donnie: ‘Miljoenendebacle’

Het presentatiedebuut van rapper Donnie verloopt rampzalig. Zijn SBS 6-show De NIX Factor wordt al na één aflevering gedumpt vanwege horrorcijfers. “Dit kost een paar miljoen euro.”

Rapper Donnie © William Rutten

De NIX Factor, het eerste tv-programma van rapper Donnie, is afgelopen vrijdag begonnen met rampzalige kijkcijfers op SBS 6: er zaten slechts 223 duizend mensen (3,8 procent marktaandeel) klaar. Kijkcijferexpert Tina Nijkamp, tevens de voormalig baas van deze zender, sorteerde al direct voor op een tv-exit.

‘Kon niet uitblijven’

Tina krijgt nu gelijk: De NIX Factor wordt verbannen naar de nachtprogrammering (elke vrijdag om 23.50 uur) en ingeruild voor Ik Hou Van Holland-herhalingen. “Niet onverwacht en kon niet uitblijven. Afgelopen maandag zal er druk vergaderd zijn met het zenderteam over wat de vervanging moest worden”, legt ze uit op Instagram.

Daarna zal het met John de Mol zijn besproken, denkt Tina. “Maar nog steeds geen antwoord op de vraag: wie heeft bedacht dat deze show überhaupt en goed idee zou zijn, nadat de eerste serie in 2005 al gigantisch flopte?”

Kost miljoenen

Het dumpen van zo’n show kost volgens Tina miljoenen euro’s. “Het is een drama voor SBS 6, want de resterende afleveringen à 300 tot 450 duizend euro verdwijnen eigenlijk in de prullenbak. Is toch een paar miljoen.”

Ook voor rapper Donnie is het een ‘drama’, omdat zijn presentatiedebuut overduidelijk niet gelukt is, aldus Tina. “En een drama voor John de Mol, want zo vindt er geen verkoop plaats van dit format aan het buitenland.”

Amateuristisch

Het is Donnie’s verdiende loon, vindt Shownieuws-presentator Manuel Venderbos. Hij vindt dat de rapper op een ‘amateuristische’ wijze presenteerde, zegt hij in de AD Mediapodcast. “Rapper Donnie kan niet presenteren”, beaamt collega Angela de Jong. “Hij had het steeds over ‘mensies’, wat hij 85 miljoen keer zei, en ‘feesie’ en ‘gabbers’.”

Ze vervolgt: “Waarschijnlijk wilde niemand anders dit presenteren en moesten ze wel hun toevlucht nemen tot Donnie. Het is een format van niks. Het is iets wat je bedenkt in een dronken bui en dan de volgende ochtend in de prullenbak gooit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat we rapper Donnie ooit nog terugzien als presentator?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen