Hans Klok laat Sophie Hilbrand zitten, gaat liever voor Eva Jinek

Hans Klok heeft ervoor gekozen om niet bij Sophie Hilbrand, maar bij Eva Jinek te gaan zitten om over de nieuwe Pamela Anderson-documentaire te praten. Een domper voor Khalid & Sophie.

Sophie Hilbrand, Eva Jinek en Hans Klok © NPO, RTL

De meeste talkshows denken in de grootst mogelijke cliché’s: komt er een documentaire met Pamela Anderson aan? Zet Hans Klok aan tafel! Er is totaal niets verrassends aan, maar voor de illusionist is het leuk: die kan dan weer een leuke talkshowgage bijschrijven op zijn bankrekening. En kennelijk was de aanbieding van Jinek beter.

‘Proberen!’

Hans zat gisterenavond aan de talkshowtafel van Eva Jinek, maar zij was niet de enige talkshowhost die interesse had. Er staat in de VARAgids van deze week een uitgebreide achter-de-schermen-reportage over Khalid & Sophie en de redactie daarvan blijkt weken geleden ook al achter hem aan te hebben gezeten.

De reportage maakt duidelijk dat er vaak heel simpele gedachtes liggen aan het uitnodigen van talkshowgasten: “Ze lazen Freek de Jonge in de VARAgids en dan over Het Leids Cabaret Festival dat niet doorging vanwege een gebrek aan talent. Een bijscholing, jonge cabaretiers in de leer bij de oude meester? Proberen? Proberen.”

Hans komt niet

Ook een blik op de kijkcijfers biedt Khalid & Sophie inspiratie. “Maar dan toch: die serie over de Watersnoodramp met Winfried Baijens. Hij staat klaar, kunnen we doen als we willen. Plus: leuke jongen, die serie wordt goed bekeken en er is mooi beeld. Min: hij zit ook al bij Tijd voor MAX. Nah, niet zo erg. Zet er maar op.”

En zo gaat het maar door bij het weekoverleg van de talkshow. “Oh nee, nog een dingetje: deze maand komt die serie over Pamela Anderson uit. Hans Klok? Tuurlijk.”

Hans Klok? Tuurlijk. Maar niet bij Khalid & Sophie.

Televisiegeld

Overigens heeft Hans jarenlang geen geld gevraagd voor zijn optredens op televisie, maar daar is in de coronatijd verandering in gekomen. Nu vraagt hij standaard een gage als hij langskomt. “Ik ben geld gaan vragen om daar aan te schuiven. Mijn rekeningen moeten ook worden betaald”, zei hij een tijdje geleden.

Volgens tv-kenner Rob Goossens van RTL Boulevard beginnen talkshowgages bij 350 euro, al krijgt Marc-Marie Huijbregts volgens hem 2.000 euro. “Totaal zonde van het geld.”

VARAgids

De backstage-reportage over Khalid & Sophie kunt u lezen in de nieuwste VARAgids. Direct betrokkenen, waaronder ook de presentatoren, laten hierin hun licht schijnen over hoe het nu gaat met het programma.

Khalid & Sophie trok gisteren 654 duizend kijkers in de vooravond van NPO 1, niet genoeg voor een plekje in de kijkcijfer top 15.

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen