André Hazes jr. maakt gedumpte collega ziek: ‘Zelfs hartklachten’

André Hazes jr. zorgt voor fysieke klachten bij liedjesschrijver Bram Koning, die hij na jaren aan de kant heeft gezet zonder iets van zich te laten horen. “Zelfs mijn hartfuncties zijn even gecheckt.”

André Hazes jr. en Bram Koning © William Rutten, Instagram

Na jarenlang allerlei smartlappen te hebben gezongen, wil André Hazes jr. het roer omgooien en zijn repertoire een beetje moderniseren. Hij heeft zijn oude team rücksichtslos, zonder enige vooraankondiging of uitleg, aan de kant gezet. Vooral tekstschrijver Bram Konings (op de foto links van André) maakt zich daar heel erg druk om.

‘Bel nou even!’

Bram uitte zijn ongenoegen twee weken geleden al in De Telegraaf, maar daar is geen reactie op gekomen van André. En dat maakt hem alleen maar verdrietiger. “Ik probeer dus te communiceren al vier, vijf weken met iedereen en dat lukt dus niet”, zegt hij nu in een telefonisch interview met Shownieuws.

Niemand uit André’s kring laat nog wat horen, aldus Bram. “Met iedereen bedoel ik André, het management, wat dan ook, maar er komt helemaal niets van die kant. Dus op een gegeven moment denk je: wat de f*ck, ik wil mijn verhaal ook kwijt, want het zit me dwars. Ik heb zo’n goede band met hem, dan denk ik: bel nou eventjes, we zijn gabbers van elkaar.”

Hartklachten

Het gaat door deze kwestie steeds slechter met Bram. “Ik heb me onbewust denk ik toch heel druk lopen maken, terwijl dat helemaal niet in mijn aard zit. Ja, er moesten toch even een paar dingen gecheckt worden: hartfuncties enzovoorts, dat soort dingen allemaal, bloeddruk. Gewoon iets dat niet bij mij past.”

Hij vervolgt: “Je kunt zeggen: ja, maar waar maak je je zo druk over, want je hoort het via via toch wel, alleen dat steekt dan. Dat doet pijn. Ik denk dat hij het zelf heel moeilijk heeft, maar laten we het erop houden dat ik teleurgesteld ben.”

‘Dit gaat heel ver’

Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven vindt het heel erg dat André zijn oud-collega willens en wetens fysieke klachten bezorgt. “Dat gaat natuurlijk wel ver, dat deze man gewoon echt lichamelijke klachten krijgt van alle stress.”

Collega Dyantha Brooks: “Maar toen ik de documentaire bekeek had ik ook wel zo’n bedrukt gevoel van: waarom zou een artiest niet met andere producers mogen werken? Zij wilden hem zo heel erg vasthouden.”

Bart: “Dat mag wel en dat zeggen ze dus zelf ook, want ik sprak dus Edwin van Hoevelaak (ook gedumpt, red.) vanavond. Hij zei: ‘Met alle liefde, hij moet zijn goddelijke gang gaan, alleen communiceer er even over. Van: m’n nieuwe album ga ik drie of vier nummers met jullie maken en ik wil de rest met nieuw talent maken.’”

Moeizame relatie

Dyantha: “Maar zit hij niet in een fase van zijn leven dat hij al heel veel moeizame relaties heeft en het gewoon even uit moeten zoeken en niet van alles uitlegt?”

Bart: “Maar het was niet echt een moeizame relatie, want we hebben ook in die docu kunnen zien hoe ontzettend dik ze met elkaar zijn en wat voor warm bad het was.”

Ellemieke Vermolen: “Het is toch een kleine moeite om heel even te vertellen: ‘Sorry, we gaan het anders doen.’”

Bart: “Hij kan die confrontatie op een of andere manier niet aan.”

Instagram

Toen het nog gezellig was:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr. dumpt collega's met wie hij jarenlang samen heeft gewerkt en laat dan niets van zich horen. Onbeschoft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen