Astrid Joosten twijfelde sterk over optreden bij Op1: ‘Glad ijs’

Astrid Joosten heeft na het uitkomen van het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk sterk getwijfeld of ze wel bij Op1 moest gaan zitten. “Het is zulk glad ijs en je doet het toch nooit goed.”

Astrid Joosten © BNNVARA

Na het uitkomen van het schandaal rond De Wereld Draait Door, waar Matthijs van Nieuwkerk zich volgens de Volkskrant gedroeg als een studiobeul, is er een flinke schokgolf door het BNNVARA-gebouw gegaan. Omroepcoryfee Astrid Joosten besloot om tijdens een live-uitzending van Op1 tekst en uitleg te geven.

Glad ijs

Tijdens dat Op1-optreden was Astrid ook kritisch over haar eigen werkgever. “Ik was verbijsterd, boos en ik schaam me voor het bedrijf waar ik werk”, zei de presentatrice bijvoorbeeld.

Hoe blikt ze daarop terug? Ze zegt in de VARAgids: “Op1 belde of ik wilde vertellen hoe het in het bedrijf was gevallen. Ik dacht eerst, moet ik dat wel doen? Zulk glad ijs en je doet het toch nooit goed.”

Afgeraffeld

Astrid stemde uiteindelijk toch toe. “Nu had ik de dag ervoor de personeelsbijeenkomst meegemaakt en ik schrok van hoe het de collega’s allemaal raakte. Dat gevoel wilde ik graag overbrengen, ook namens hen. Menno Bentveld was ook bereid te gaan. We wilden wel voldoende tijd hebben en niet dat het afgeraffeld zou worden. Daar stemde Op1 mee in.”

Zag BNNVARA dat wel zitten? “Ik heb de directie geen toestemming gevraagd, maar wel op de hoogte gesteld. Suzanne Kunzeler (directeur content BNNVARA, red.) appte terug: ‘Astrid, BNNVARA is ook jouw bedrijf waar je al zolang werkt en waar je een mening over hebt. Doe je verhaal.’”

Goed gedaan

Nu kijkt Astrid met een tevreden gevoel terug op haar tv-optreden. “Ik wilde vooral de mening van de collega’s laten doorklinken. Maar ik was erg gespannen over hoe de reacties zouden zijn.”

“Ik heb direct mijn telefoon gecheckt en zag gelukkig veel duimpjes omhoog. En toen dacht ik: oké, goed gedaan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen