Angela de Jong shockeert met positieve column over John de Mol

Angela de Jong verrast vriend en vijand met een positieve column over een tv-programma van John de Mol. “Dit is nou televisie zoals het zou moeten zijn. Eerlijke rechttoe-rechtaan tv.”

John de Mol en Angela de Jong © RTL, NPO

Johan Derksen verslikt zich in Grolloo half in zijn bruine boterham. De door hem zo bekritiseerde Angela de Jong verrast vriend en vijand vandaag namelijk met een positieve column over een tv-programma van John de Mol. Ze is laaiend enthousiast over de Gerard Ekdom-show The Tribute: Battle of the Bands.

Rechttoe-rechtaan

Het programma van Gerard sloot zaterdagavond af met een miljoen kijkers en dat is heel erg bijzonder. Volgens Tina Nijkamp is dit de hoogste score voor een John de Mol-programma sinds het eerste seizoen van Marble Mania in 2021. En een van die miljoen kijkers was niemand minder dan Angela de Jong, die normaliter geen fan is van SBS 6.

Hoewel The Tribute niet tot het genre behoort waar Angela graag naar kijkt, werd ze van de finale wel degelijk enthousiast. “Er is op amusementsgebied te weinig van dit soort tv. Namelijk: eerlijke rechttoe-rechtaan tv. Tv zonder dubbele bodem”, schrijft ze in het AD.

‘Tv zoals het moet’

Angela is blij dat het eindelijk eens geen programma is met een geforceerd format vol met BN’ers. “Maar met mensen die echt wat kunnen. Gewoon tv zoals het moet zijn. Punt.”

Het draait gewoon om liefde voor muziek, aldus Angela. “En die wordt gevierd. Als kijker heb je het geluk daar onderdeel te zijn van het feestje. Dat klinkt misschien gewoon, maar is het niet.”

AD-column

De AD-column van Angela:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen