Marc-Marie Huijbregts haalt uit naar Astrid Joosten: ‘Zó dom!’

Marc-Marie Huijbregts vindt het teleurstellend dat Astrid Joosten in de talkshow Op1 in de bres is gesprongen voor de schaamteloze prins Bernhard. “Ik vind het gewoon zó dom.”

Marc-Marie Huijbregts en Astrid Joosten © NPO

Prins Bernhard ligt enorm onder vuur, omdat hij allerlei artiesten heeft gevraagd om gratis op te treden tijdens zijn Formule 1-evenement. En dat terwijl artiesten en hun crew al anderhalf jaar lang geplaagd worden door zeer strenge coronamaatregelen. Chef’Special-zanger Joshua Nolet is erover naar buiten getreden.

‘Wie niet waagt…’

Veel mensen zitten in kamp-Joshua, maar Astrid Joosten heeft het verzoek van prins Bernhard woensdagavond vergoelijkt in de talkshow Op1. “Er zijn ook artiesten die het wél doen. Die er wel op ingaan. Het verzoek is ook hier en daar wel gehonoreerd. Wie niet waagt, wie niet wint, hè?”

Marc-Marie Huijbregts staat heel anders in de discussie, vertelt hij in de podcast Marc-Marie en Aaf Vinden Iets. “Ik heb me heel erg druk gemaakt om die asoprins, prins Bernhard. Het erge is: ze hadden het erover bij Op1, wat ik eigenlijk nooit kijk maar waar ik nu even langs zapte op de een of andere manier.”

‘Nee, Astrid!’

En wat Marc-Marie toen zag bij Op1 verbijsterde hem. “Ze lieten het stukje zien van Chef’Special die zei van: ‘Wat belachelijk dat dit voor 0 euro moet!’ Toen zat Astrid Joosten daar en die zegt: ‘Ja, ze mogen het vragen. Wie niet waagt, wie niet wint.’ Dan denk ik: nee, er is ook nog zoiets als fatsoen!”

Co-host Aaf Brandt Corstius: “Wie niet waagt wie niet wint?! Ze gaan toch ook niet aan Max Verstappen vragen van: ‘Hé, zou je het eventueel voor niets willen doen?’ Want wie niet waagt, wie niet wint.”

Gratis wijn

Marc-Marie: “Ja, of aan haar en Thérèse de Boer. Van: ‘Zouden jullie gratis die wijn willen doen?’ Zij hangen toch samen altijd bij een wijnboer rond? Dan staat er: ‘Het is goedgekeurd door Astrid en Thérèse.'”

Aaf: “Dan zeg je toch ook niet: ‘Mag ik gratis die flessen wijn, want wie niet waagt, wie niet wint?'”

Marc-Marie: “Ja, dat vind ik zó dom! Je hebt ook nog gewoon een soort fatsoen. Zeker na twee jaar gewoon niet te kunnen hebben gespeeld…”

Geen budget

Het stoort Aaf sowieso dat men in de creatieve sector vaak geplaagd wordt door organisaties en bedrijven die ‘geen budget’ zeggen te hebben.

“Dan denk ik: er is geen budget?! Dat zeg je toch ook niet tegen de timmerman als hij bij je komt? ‘Fijn dat je die kast timmert, maar er is geen budget.’ En dat gebeurt veel met mensen in creatieve beroepen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Astrid Joosten beledigd zou zijn als prins Bernhard haar om gratis wijn zou vragen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen