‘Astrid Joosten doet wel heel erg weinig voor megacontract bij NPO’

Astrid Joosten doet momenteel wel héél weinig om haar megacontract bij BNNVARA te rechtvaardigen, vindt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp. “We zien haar alleen nog in Twee voor Twaalf.”

Astrid Joosten © Annemieke van der Togt

Ze is een van de grootverdieners van de NPO, maar draait opvallend weinig uren: Astrid Joosten. Op dit moment doet ze volgens Tina Nijkamp alleen het programma Twee voor Twaalf en daar neem je met gemak meerdere afleveringen per opnamedag van op. Voor haar megasalaris hoeft Astrid dus maar een paar weken per jaar haar wekker te zetten.

Twee ton

Tina, de belangrijkste bron van kijkcijfers, vindt het een beetje gortig worden. “Het klopt dat we Astrid Joosten eigenlijk alleen nog maar zien in Twee voor Twaalf. Nou, dat is natuurlijk eigenlijk best wel een beetje raar, want ze heeft volgens mij een fulltime-contract”, vertelt ze in de podcast Tina’s TV Update.

Wat verdient Astrid? “Ze heeft ooit eens verteld dat ze 175 duizend euro per jaar verdient. Nou, met wat inflatie erbij zal dat nu wel ongeveer ronde 195 duizend euro per jaar zitten.”

Fors inkomen

Astrid pakt omgerekend dus héél veel geld per aflevering van Twee voor Twaalf, legt Tina uit. “Dat betekent dus dat Astrid Joosten per aflevering – er zijn er dertig per jaar – 6.500 euro krijgt. Nou, dat is in elk geval makkelijk werken, want ze doet natuurlijk ook niet een aflevering per dag opnemen, maar een paar per dag.”

En zo verdient Astrid dus tienduizenden euro’s per werkdag. “Er wordt altijd wel gezeurd over de Balkenende-norm die ze weinig vinden – nou, dat is natuurlijk al hartstikke veel – maar als het zo kan met 6.500 euro per aflevering verdienen, dan wil iedereen dat natuurlijk wel…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Astrid Joosten pakt twee ton voor enkele opnamedagen per jaar. Gaat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen