Annabel Nanninga niet welkom in Vandaag Inside: ‘Ze blijft bellen’

Het lukt Annabel Nanninga maar niet om aan tafel of op de kruk van Vandaag Inside te verschijnen. Zelfs haar koffietje met ster van de show Johan Derksen verandert dat niet, zegt Wilfred Genee.

Annabel Nanninga © SBS 6

Johan Derksen ziet voor de komende verkiezingen drie opties om op te stemmen: VVD, BBB en JA21. De VVD staat hem tegen omdat hij zich in de steek gelaten voelt door de partij en over JA21 twijfelt hij vanwege de prominenten in de partij. Veel daarvan waren voorheen actief voor Forum voor Democratie, waar Johan in het begin sympathisant van was.

Annabel niet in VI

Als invloedrijke influencer in de conservatieve gemeenschap is een steunbetuiging van Johan belangrijk voor deze partijen. Annabel Nanninga, prominent van JA21, is zelfs naar Hilversum gereden om koffie te drinken met Johan. Het is haar gelukt om hem van gedachten te veranderen, want nu vindt de voetbalkenner haar ineens een ‘tof wijf‘.

Toch lijkt het erop dat Vandaag Inside na het fiasco van Johans betrokkenheid bij de FvD-campagne voorzichtig is met het steunen van JA21, want het lukt Annabel niet om de uitzending te halen.

Twintig belletjes

Wilfred Genee, presentator van de show, vertelt in een online rubriek dat Annabel dat heel graag wil. “Annabel Nanninga kwam hier echt langs om te vertellen hoe geweldig Johan was. Ze is hier langsgekomen om koffie met Johan te drinken en te vertellen hoe fantastisch hij is.”

Hij vervolgt: “Eigenlijk was het gewoon een open sollicitatie om hier in de uitzending te mogen, maar dat is niet gelukt. Ze hebben al twintig keer gebeld. Johan zegt dat een heel net, overzichtelijk rechts programma is. Is dat zo?”

‘Wat is rechts?’

Verslaggever Merel Ek geeft het antwoord. “Het ligt er maar net aan wat je net rechts vindt, maar op asiel zijn zij bijvoorbeeld heel hard. Eigenlijk wat de VVD ook probeert te doen, maar de VVD heeft het aan zijn achterban niet kunnen laten zien. Dan is asiel bij uitstek een onderwerp waarvoor je naar JA21 uitwijkt.”

Hoe kan het dat JA21 nog maar drie zetels in de peilingen voor de Provinciale Statenverkiezingen heeft? “Ze komen er nog niet echt uit in de campagne. Je ziet ze nog niet echt aan talkshowtafels. Je hoort ze nog niet echt. Dat is het lastige. De VVD is er gelijk in geknald met de campagne.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen