Annabel Nanninga drinkt koffie met Johan Derksen: ‘Echt tof wijf’

Annabel Nanninga is naar Hilversum afgereisd om Johan Derksen in te palmen. Het lijkt haar te zijn gelukt, want de voetbalanalist is ineens lovend over haar. “Dat is echt gewoon een tof wijf.”

Annabel Nanninga en Johan Derksen © SBS

Het is geen geheim dat de ‘geestelijk onafhankelijke’ Johan Derksen wel héél makkelijk beïnvloedbaar is. Zo riep hij vorig jaar dat Johnny de Mol per direct van de buis moest vanwege de aangifte van Shima Kaes, maar na een gesprek met papa John klonk hij ineens héél anders. Toen wees de boze vinger ineens naar ‘Johnny-basher’ Angela de Jong.

Aan de koffie

JA21-politica Annabel Nanninga heeft dat goed in de smiezen. Toen ze Johan twee weken geleden hoorde zeggen dat hij sterk twijfelt aan een stem op JA21 vanwege ‘een aantal zeer antisemitische uitspraken van mevrouw Nanninga’, klom ze direct in de pen. Met succes: gisteren zaten de twee in Hilversum met elkaar aan de koffie.

De 74-jarige Johan, die zich eerder inzette voor Forum voor Democratie, is immers een van de grootste influencers van de conservatieve gemeenschap. “Ik had hier om zeven uur een afspraak met Annabel Nanninga”, bekent hij in de Vandaag Inside van gisterenavond.

Ruiken aan Annabel

Wilfred Genee cynisch: “Die wil jou ook binnen de partij trekken weer?”

Johan: “Nee, nee, nee. Dat was even een kennismaking. We hebben even aan elkaar geroken.”

Collega René van der Gijp: “Niet gelikt?”

Johan: “Nee, want als je aan Annabel wil likken, dan ben je twee dagen bezig! Nee, maar dat is echt een leuke vrouw. Dat is echt gewoon een tof wijf.”

‘Ongelooflijk dit!’

In twee weken van ‘vrouw met zeer antisemitische uitspraken’ tot een ’tof wijf’: het kan verkeren. Wilfred: “Waarom was ze hier dan? Wat zijn de toekomstplannen met jullie dan?”

Johan: “Nee, nee. Die wou me eigenlijk bedanken dat ik me een paar keer positief over haar partij JA21 heb uitgelaten. Ze zei: ‘We hebben zo’n waardering voor de uitstraling van jullie programma.’”

Wilfred en René gieren het vervolgens uit. “Ongelooflijk dit! Ga door!”, aldus Wilfred.

Johan: “Ze zegt: ‘Als er wat gezegd wordt, dan krijgen we zoveel reacties in het land.’ Ik zeg: ‘Ja, ik ken mijn macht.’”

Woordvoerder

Wilfred: “Je zegt ook veel ‘ja’ ineens, valt me op.”

Johan: “Ja, ik zei: ‘Ja, 21!’”

Wilfred: “Kwam ze nou speciaal om dat te doen?”

Hélène Hendriks: “Maar je wordt niet de woordvoerder ofzo?”

Johan: “Nee, nee, maar ik wil sowieso niet met een politieke partij te maken hebben.”

Hij kan zich vooral vinden in de JA21-standpunten over vluchtelingen. “Het kan echt niet verder zo. Dat is dan het enige dat ik JA21 toegeef. Dat is de enige partij die er daadwerkelijk wat aan wil doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen laat zich pamperen door Annabel Nanninga. Prima?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen