Chantal Janzen wijst Matthijs van Nieuwkerk streng terecht: ‘Klote!’

Chantal Janzen wijst tv-collega Matthijs van Nieuwkerk behoorlijk streng terecht in haar tijdschrift. Ze schrijft daarin niet te begrijpen hoe woede-uitbarstingen als die van hem tot stand komen.

Matthijs van Nieuwkerk en Chantal Janzen © NPO, RTL

Het tijdschrift van Chantal Janzen staat deze maand voor een belangrijk deel in het teken van boosheid. ‘Boos worden voor dummies’, staat er op de voorkant. Daaronder: ‘Lees je mee, Matthijs?’ Het is uiteraard een verwijzing naar Matthijs van Nieuwkerk, die nog altijd onder vuur ligt vanwege vermeend wangedrag bij De Wereld Draait Door.

Chantal grijpt in

Matthijs schijnt zich achter de schermen behoorlijk maniakaal te hebben gedragen en volgens Chantal is dat afkeurenswaardig. Zelf grijpt ze bij dat soort incidenten altijd in, is te lezen in haar editorial. “Het is al jaren geleden. Ik liep in de tv-studio en hoorde ineens een enorm geschreeuw”, memoreert ze in de &C.

Ze vervolgt: “Een collega ging helemaal los op een redacteur omdat ze ’te dichtbij’ stond. Ik werd pissig. Wat bezielt je in vredesnaam om zo te reageren? Je kunt toch op een nette manier aan haar vragen of ze meer afstand wil nemen? Toen andere collega’s en ik dat zeiden, wist diegene niet meer wat te zeggen en gaf ons gelijk.”

Gelijkwaardig

Iedereen is gelijkwaardig aan elkaar, dus ook Matthijs en een redactieknul, vindt Chantal. Ze schrijft: “Mensen moeten zich realiseren dat je als mens gelijkwaardig bent, ongeacht je functie. Een cameraman, geluidsjongen of kleedster, iedereen heeft zijn of haar taak in een bedrijf.”

Het lijkt erop dat Chantal de ophef over Matthijs terecht vindt. Ze zegt: “Woest word ik daarvan, van mensen die om niks totaal uit hun plaat gaan tegen een ander. En vooral van mensen die hiërarchie misbruiken, of beter gezegd: verkeerd zien. (…) Ze voelen zich verheven boven een ander.”

Klote

Schreeuwen werkt ook helemaal niet, volgens Chantal. “Ik heb er een bloedhekel aan. Als het echt te gortig wordt, moet ik er zelfs om lachen. Niet uit ongemak, maar omdat ik het belachelijk vind.”

Je kan best eens boos worden als tv-presentator, besluit ze. “Maar sommigen gaan echt te ver. Klote vind ik dat, omdat het mensen zijn die ik bewonder en voor dit vak zeer capabel vind, maar dat je zó tekeergaat tegen collega’s is gewoon niet normaal en een kwestie van sociaal onvermogen.”

Cover &C

De cover van de nieuwste &C:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Chantal Janzen wijst Matthijs van Nieuwkerk terecht. Goed?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen