Khalid Kasem: ‘Gordon en hondje Toto besproken op ministerie’

Khalid Kasem stelt dat Gordon en de publiciteit over zijn hondje Toto mede hebben geleid tot het aangekondigde verbod op honden met een te korte snuit. “Hij is besproken op het ministerie.”

Gordon en Khalid Kasem © NPO

Minister Piet Adema wil een houdverbod instellen op dieren die ernstig te lijden hebben onder hun gefokte ‘schattige’ uiterlijk. Het gaat bijvoorbeeld om honden met een korte snuit, waaronder de mopshond en de Franse bulldog, zoals Gordon die heeft. De tv-ster en zijn hondje Toto haalden een paar jaar geleden op negatieve wijze het nieuws.

Gordon op ministerie

Volgens talkshowhost Khalid Kasem heeft die mediarel het ministerie mede geïnspireerd. “Er was heel veel ophef over Gordon en zijn honden en wat ik wel begreep is dat Gordon met zijn honden zelfs is besproken op het ministerie als voorbeeld waarom dit gestopt zou moeten worden. Jij kent hem goed, Patty,. Is hij van zijn à propos nu, denk je?”

Tafelgast Patty Brard antwoordt in zijn talkshow Khalid & Sophie: “Nee, ik denk dat hij alles al wel over zich heen heeft gehad wat hij maar over zich heen kon krijgen en dan op meerdere vlakken waarschijnlijk.”

‘Hij wordt er gek van!’

Patty stelt dat Gordon het eeuwige commentaar op zijn hondjes zat is. “Ik weet dat hij altijd helemaal gek wordt van het commentaar op die hondjes en helemaal omdat hij natuurlijk in dat warme Dubai zit en daar schijnen ze dan nog slechter te kunnen ademen, heb ik me laten vertellen, maar ik ben geen spokeswoman voor Gordon. Dat kan hij zelf doen.”

De minister wil ook dat deze dieren niet meer mogen worden geëtaleerd op sociale media, zoals Gordon dat doet, want: “Het vaak of prominent zien van een bepaalde diersoort vergroot de vraag ernaar.”

Wat zegt Johnny?

Johnny de Mol begrijpt dat wel, reageert hij in zijn talkshow HLF8. “Ja, want het zegt niets over de gezondheid van zijn hondje, maar het triggert andere mensen. (…) Ze willen dus een verbod dat je dit op Facebook en social media laat zien, omdat het schattig lijkt, maar dat is het dus helemaal niet.”

Zijn gast Heleen van Royen: “Ja, want als allemaal mensen Gordon met zijn hondje zien, denken ze natuurlijk: o, leuk, ja, dat wil ik ook, ik wil ook zo’n hondje.”

John de Bever: “Iemand die eigenlijk zo’n handje pakt, is geen dierenliefhebber. Zo moet je het zien.”

Johnny: “Moeten we er elkaar op gaan aanspreken?”

Dierenmishandeling

Omroep MAX-baas Jan Slagter, die ook een hond heeft: “Er zit denk ik ook een hoop onwetendheid bij mensen.”

Britt Dekker: “Het is gewoon bewezen dat die beesten het hartstikke benauwd hebben, dus ik zou het heel goed vinden als dit doorgaat.”

Johnny: “Het is bijna een soort dierenmishandeling eigenlijk.”

Dierenkenner Floris Göbel: “Ja, want die hondjes hebben zo’n immens korte snuit gekregen. In de zomer kunnen die honden niet zweten, dus ze gaan hijgen, maar er is bijna geen neus meer om door te hijgen. Het ziet er allemaal schattig uit, maar die beestjes hebben geen adem.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon mag straks van de overheid geen Insta-posts met zijn hondjes meer plaatsen. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen