Tim Hofman op matje bij Op1: ‘Waarom deed je niks met Matthijs?’

Tim Hofman wordt in de talkshow Op1 gevraagd waarom hij wél zo hard tekeerging tegen de boeven bij The Voice of Holland, maar zijn eigen BNNVARA-collega Matthijs van Nieuwkerk met rust liet.

Matthijs van Nieuwkerk en Tim Hofman © NPO

Er is weer eens een prijs uitgereikt aan Tim Hofman. Ditmaal is hij uitgeroepen tot de beste journalist van het jaar en daar mocht hij gisterenavond over vertellen in de talkshow Op1. Daar kreeg hij van presentatrice Natasja Gibbs de vraag waarom hij wél bovenop The Voice of Holland is gedoken, maar niet bovenop het wangedrag bij De Wereld Draait Door.

Boel aan de hand

Natasja vraagt het Tim op de man af waarom hij studiobeul Matthijs van Nieuwkerk met rust heeft gelaten. “Binnen onze eigen omroep BNNVARA is er ook een boel aan de hand, hè? DWDD, bijvoorbeeld, De Wereld Draait Door. Waarom hebben jullie daar eigenlijk geen onderzoek naar gedaan?”

Tim stelt dat daar niet bewust voor is gekozen. “Nou ja, dat heeft een aantal redenen. Laat ik vooropstellen: als dat bij ons op ons bureau was gekomen, dan hadden wij daar wat mee gedaan, dus wij hebben niet een mailbox vol gehad van: ‘Ik heb bij De Wereld Draait Door gewerkt en kunnen jullie daar wat over maken?’ Dat is wel altijd waar wij vanuit gaan.”

‘Wij wisten evenveel’

Het kan volgens critici bijna niet anders dan dat Tim als echte BNNVARA-ster allang van collega’s gehoord heeft hoe het er jarenlang aan toe is gegaan bij DWDD. Daar kan hij toch ook op aanslaan? “Je kunt ook je journalistieke radars aanzetten, maar wij wisten net zoveel als de rest van Nederland, hè?”

Hij vervolgt: “Er gingen al jaren, al een jaar of acht, geruchten over en dat is voor ons dan niet voldoende. Wat wij doen met BOOS, doen wij eigenlijk pas een jaar of anderhalf of twee op die manier. Daarvan hebben we tien maanden besteed aan het onderzoek van The Voice.”

Kleine club

Er is niet veel tijd en ruimte om van alles te onderzoeken, meent Tim. “We zijn een kleine club en kunnen niet tien dossiers tegelijk doen. Er zijn allerlei redenen waarom wij niks over DWDD hebben gemaakt. Als het op mijn bureau was gekomen (…), dan voorwaarts met gestrekt been erin, maar dat is niet zo gegaan.”

Fragment

Tim bij Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tim Hofman allang wist van het wangedrag bij DWDD?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen