Johnny de Mol wel degelijk de pineut? ‘Dit is geen fout van SBS 6’

Johnny de Mol is nog maar nét terug bij HLF8 of er is al rumoer over het voortbestaan van deze talkshow, en dat komt door SBS 6 zelf. Heeft de zender een foutje gemaakt of keihard geblunderd?

Johnny de Mol © SBS 6

SBS 6 heeft in een presentatie voor adverteerders aangekondigd dat er na de zomer een nieuw datingprogramma begint op het tijdstip van HLF8, de talkshow die de net teruggekeerde Johnny de Mol afwisselend presenteert met Sam Hagens en Hélène Hendriks. Volgens Talpa is het aangekondigde tijdstip voor deze nieuwe datingshow echter gewoon een foutje.

Foutje of blunder?

AD-opiniediva Angela de Jong vreest het ergste voor HLF8, zegt ze in de AD Mediapodcast. Zij denkt dat Talpa geen foutje heeft gemaakt, maar gewoon keihard heeft geblunderd door dit naar buiten te brengen. “Dat zou ik ook zeggen, maar dat is een gedrukt iets. Daar denk je dan toch over na, voordat je dat daar in zet?”

Ze vervolgt: “Ik denk dat iedereen wel een beetje aanvoelt dat SBS 6 ook geen idee heeft wat ze met dat HLF8 aan moeten en hoe lang ze doorgaan met daaraan trekken. Als de kijkcijfers ineens naar 500 duizend doorslaan, kan ik me voorstellen dat ze denken: hé, we hebben een succesformule, maar dat zie ik niet gebeuren.”

Niet meer in schema

Wat weet Evert Santegoeds, Privé-baas en Shownieuws-deskundige, hiervan? Hij zegt in de podcast Strikt Privé: “Wat ik begrijp is dat het dan vanaf september niet meer in de schema’s zou staan, maar ja: schema’s veranderen wel eens. Het staat er nu wel in voor het hele voorjaar in elk geval.”

Hij vervolgt: “Ik geloof dat ze tot eind april zeker doorgaan en dan zal het inderdaad afhangen van de cijfers van dat moment of het programma blijft bestaan of niet. Ik moet zeggen dat het alle kansen heeft gekregen de afgelopen tijd. Als het dan nóg niet slaagt, moeten ze misschien eens gaan uitkijken naar iets anders.”

Evert wijst er wel op dat SBS 6 al een datingshow heeft in de vooravond: Lang Leve De Liefde. “Twee datingshows in de vooravond lijkt me wat veel, maar het is wel een genre dat scoort.”

‘Het was prima’

Wat vond Angela eigenlijk van Johnny’s comeback in HLF8? Ze zegt bij Vandaag Inside: “Ik vond hem wat onwennig in zijn eigen programma. Ik denk dat hij zichzelf ook wel afvroeg: waar ben ik nou weer in terechtgekomen? Wat is er over gebleven van het programma waar ik op tafel stond te dansen?”

Ze vervolgt: “Het was een beetje zijn feestje elke avond waarbij hij zijn vrienden uitnodigde en er weer een beetje gekeuveld werd aan tafel over niets. Dat is natuurlijk heel anders nu.”

Sneer aan Ragas

Wat is het nu dan? “Een circus van meningen van allerlei mensen die zichzelf heel belangrijk vinden, waarvan ik denk: ik hoef niet te weten wat een Bastiaan Ragas over Rusland vindt.”

Vindt ze dat niet interessant? “Nee, daar heb ik niet zo veel mee. Het gaat het ene oor in en het andere oor uit. Het volgende moment kan het net zo goed over huisdieren gaan. Prima.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat HLF8 een programma is dat echt gemist zal worden door de kijker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen