Johnny de Mol alweer van de buis? ‘Dit is wel héél raar van Talpa!’

Het kan publicitair gezien ook nooit een keertje normaal gaan met Johnny de Mol. Als hij geen last heeft van zijn boze ex-vriendin Shima Kaes, dan doet Tina Nijkamp wel weer een pijnlijke ontdekking.

Tina Nijkamp en Johnny de Mol © SBS 6

Tina Nijkamp, tv-professor en voormalig zenderbaas van SBS 6, heeft gisteren de nieuwste adverteerderspresentatie van Talpa doorgesnuffeld en kwam daarin een wel héél saillante pagina tegen. Het bedrijf van John de Mol is namelijk een nieuwe datingshow aan het promoten: Date Smakelijk, iets dat als een slap aftreksel van First Dates klinkt.

Date Smakelijk

Klinkt allemaal niet zo boeiend, tótdat Tina de voetnoot opmerkt met daarin de uitzendinformatie. “Uitzendperiode: september 2023. Dag: maandag t/m vrijdag. Timeslot: 19.30 tot 20.30 uur. Aantal afleveringen: 40.”

Huh? Veertig keer een datingshow op het tijdstip waarop nu nog HLF8 wordt uitgezonden? Is de comeback van Johnny de Mol bij dit programma dan van zó’n korte duur? Wordt de snuffelstage van Sam Hagens nu al afgebroken? En waar kan het ‘clubhuis van idioten’ na de zomer dan terecht?

‘Huh? Wat is dit?’

Het ziet er volgens Tina niet goed uit. “Huh? Wat is dit? SBS 6 is bezig met het ontwikkelen van een nieuw dagelijks datingprogramma. Het lijkt een mix tussen First Dates en Komen Eten. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat het tijdstip me ontzettend verbaast. Betekent dit het einde van HLF8?”

Het lijkt vijf voor twaalf voor de makers van HLF8: als het vernieuwde format niet genoeg aanslaat, dan lijkt het programma in de zomer nog in de container bij Talpa’s achterdeur te belanden.

Talpa ontkent

Talpa ontkent het intussen allemaal, meldt Luuk Ikink in RTL Boulevard. “Geen paniek voor de mensen die net weer gewend waren aan Johnny. Talpa laat aan ons weten dat het een fout van hun kant is. Het programma Date Smakelijk is nog in ontwikkeling en zowel de startdatum als tijd is nog onduidelijk, zeggen ze nu.”

Collega Aran Bade terecht: “Het is toch een beetje gek?”

Luuk: “Ja, het is wel raar dat het er dan zo heel specifiek in staat.”

Aran: “Het lijkt me niet een fout dat je dat er verkeerd in zet, maar goed.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat SBS 6 voorsorteert op het einde van HLF8?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen