Johnny de Mol vlak na tv-terugkeer weer geplaagd door ex: ‘Oorlog’

Johnny de Mol wordt daags na zijn terugkeer als presentator van HLF8 weer geplaagd door zijn boze ex-vriendin Shima Kaes. Ze plaatst allemaal mysterieuze teksten op ‘Insta’. “Die is op oorlogspad.”

Shima Kaes en Johnny de Mol © NPO, SBS

Ze weet het heel uitgekiend te timen: daags na de tv-comeback van Johnny de Mol duikt zijn boze ex-geliefde Shima Kaes weer op. De dame, wier aangifte tegen de presentator is geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs, heeft allemaal wraakzuchtige, Engelstalige teksten op Instagram geplaatst. Daarin tagt ze ook het Openbaar Ministerie.

‘Geef nooit op’

Shima wil het OM er via een artikel 12-procedure toe dwingen om Johnny alsnog te vervolgen. Ze schrijft in haar Insta-stories: “MISBRUIK VAN MACHT KOMT NIET ALS EEN VERRASSING. Er is geen grotere bedreiging voor de beschaving dan een regering van incompetente, corrupte of gemene mannen.”

Ook plaatst ze een foto van een blauwe pil met daarop de tekst: ‘Waarheid’. “De pil die iedereen wil, maar niet lijkt te kunnen slikken.” En dan: “Gerechtigheid. Geef nooit op. Nooit.”

Juridisch adviseur

Bij die laatste story tagt Shima haar juridisch adviseur Karim Aachboun, die niet bepaald onomstreden is. Hij werd vlak voor de jaarwisseling opgepakt en heeft toen een nacht in de cel doorgebracht. Hij wordt verdacht van meerdere strafbare feiten, waaronder valsheid in geschrifte over grensoverschrijdend gedrag.

Shima blijft desondanks dus gewoon aan hem vasthouden. “Ik heb weleens gedacht: zij heeft zich ook maar voor het karretje van die adviseurs laten spannen”, zei Johnny zelf vorige week nog in De Telegraaf.

Ommezwaai

Johnny vindt het opmerkelijk dat er ineens zo’n ommezwaai is gekomen bij Shima. “Het was natuurlijk ook al zeven jaar voorbij. Einde relatie was ook einde contact, hoewel ze me nog via een mailtje condoleerde met het overlijden van oma De Mol en me uitnodigde om een biertje te gaan drinken. En ze feliciteerde me met mijn verloving met Anouk.”

Allemaal redelijk tegenstrijdig. “Dat klonk niet als een voorbode van de aanval die nog zou komen”, aldus de presentator, die overigens niet heeft ontkend dat het er soms hardhandig aan toe ging in hun relatie.

Oorlogspad

Het juicekanaal Reality FBI denkt dat Johnny zich alvast schrap kan zetten voor nieuwe pogingen van Shima om hem publicitair gezien onderuit te halen.

“Shima lijkt op oorlogspad te zijn en liket een statement te willen maken”, concludeert het kanaal.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johnny de Mol de publieke opinie weer mee heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen