Rachel Hazes wint rechtszaak: gecremeerde kroket mag niet meer

Ongelooflijk maar waar: Rachel Hazes mag van de rechter geen ‘gecremeerde kroket’ meer genoemd worden. “Ach, dit wordt nu toch al het woord van het jaar”, zegt een Shownieuws-kijker.

Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer © NPO, RTL

Yvonne Coldeweijer heeft last van een rechter die kennelijk een bloedhekel heeft aan juice. Ze heeft de door Rachel Hazes gewonnen rechtszaak op alle punten verloren. Ze mag de gehekelde weduwe zelfs geen ‘gecremeerde kroket’ meer noemen. “De term gecremeerde kroket is hoe dan ook grievend en beledigend”, vindt de rechter.

Gecremeerde kroket

Het geestig gevonden ‘gecremeerde kroket’ is bedacht door iemand op sociale media en die term werd omarmd door Yvonne. “Dat zij die term niet zelf heeft bedacht is niet relevant. Zij neemt de term over en gebruikt die om geld in te zamelen voor haar rechtszaak. Ook dit komt dus voor haar rekening”, vindt de rechter, is te lezen in de uitspraak.

De rechter vervolgt: “Ook de termen narcistisch, manipulatief, knettergek en toxic, en de stelling dat het goed is voor André dat hij met zijn moeder heeft gebroken, zijn kwetsend.”

Mag bamischijf wel?

Veel mensen reageren verbijsterd op het feit dat je in Nederland kennelijk iemand niet een ‘gecremeerde kroket’ mag noemen. “En te ver door gebakken bamischijf, mag dat wel?”, vraagt Patricia zich af op de Facebook-pagina van RTL Boulevard.

Trudy: “Toch is het wel een toepasselijke naam. Past perfect bij haar.”

Renée denkt dat Rachel het zelf alleen maar erger heeft gemaakt. “Ze is zelf zo stom geweest om een rechtspraak aan te spannen, nu blijft ze voor altijd een gecremeerde kroket. 😂.”

Woord van het jaar

Simone denkt dat Rachel nooit meer van ‘gecremeerde kroket’ af komt, schrijft ze op de Facebook-pagina van Shownieuws. “Kwaad is al geschied. Gecremeerde kroket komt in de Dikke Van Dale als het nieuwe scheldwoord, wat eigenlijk al gekscherend gebruikt wordt.”

Johan: “Het woord van het jaar 2023.”

Simone: “Ja, precies geen ontkomen meer aan.”

Betutteling

V_Boomer schrijft op NUjij dat dit wel héél ver gaat. “Dus als ik het goed begrijp mag niemand een ander meer kroketje noemen, en ook niet manipultief of toxic? Persoonlijk vind ik dit betutteling ten top en bijna lachwekkend van een rechter. Dit kan toch simpelweg niet waar zijn? En als ze het toch doet?”

En CaptainFrank: “‘Gecremeerde kroket‘ kun je niet smaakvol vinden maar valt nog altijd onder vrijheid van meningsuiting. (…) Ik zou zeker in hoger beroep gaan en hier niet bij laten zitten.”

Geen contact meer

Yvonne moet verder een video waarin wordt gezegd dat Rachel geen contact meer zou hebben met haar zoon André verwijderen. Ondanks dat beide partijen inmiddels al hebben bevestigd dat er geen contact meer is.

De rechter gaat volledig mee in het verhaal van Rachel: “Zoals zij heeft verklaard heeft zij op dit moment minder contact met haar zoon vanwege een voorval dat zich vóór het lekken van de brief heeft voorgedaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De rechter verbiedt 'gecremeerde kroket'. Belachelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen