Johnny de Mol wacht nieuwe rel: ‘Al het bewijsmateriaal op straat!’

Johnny de Mol dacht het hoofdstuk Shima Kaes eindelijk te kunnen afsluiten, maar niets is minder waar. Sterker nog: zijn ex-vriendin dreigt nu zelfs al haar bewijsmateriaal op straat te gooien.

Johnny de Mol en Shima Kaes © RTL

Het was begin oktober een ongelooflijke opluchting voor Johnny de Mol: het Openbaar Ministerie besloot de aangifte van zijn ex-vriendin Shima Kaes voor zware mishandeling en poging tot doodslag te seponeren. Shima werd door het OM zelfs in twijfel getrokken: “Het getoonde letsel lijkt steeds niet overeen te stemmen met de gestelde toedracht.”

Shima slaat terug

Shima wil het OM er alsnog toe dwingen om Johnny te vervolgen en zet de zogeheten artikel 12-procedure in. “In dit strafdossier zijn er meer bewijsmiddelen voorhanden om tot een vervolging van Johnny de Mol te kunnen overgaan dan in het dossier van de heer Peter Gillis, die wél door het OM vervolgd wordt wegens huiselijk geweld”, zegt haar adviseur.

De adviseur in kwestie, Karim Aachboun, laakt het OM. Hij vervolgt in een persbericht: “Wij hebben geconstateerd dat het OM in haar onderzoek niet alle 13 getuigen heeft gehoord, maar slechts 3 getuigen heeft gehoord die tot de vriendenkring van Johnny de Mol behoren, waaronder de heer Tony van de Berkt.”

Tulum en Ibiza

De getuigen die níet tot de vriendenkring van Johnny behoren, zijn volgens Karim níet gehoord. “Het OM heeft in de media aangegeven dat zij uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar de geweldsincidenten in Tulum, Ibiza en Amsterdam. Echter de drie getuigen die door het OM zijn gehoord, waren niet in Tulum en Ibiza aanwezig.”

Wat vinden Karim en Shima ervan dat het OM haar bewijsmateriaal in twijfel trekt? “De betreffende foto’s zijn aantoonbaar wél van een datum voorzien. Het letsel van cliënte is overigens aantoonbaar gedetailleerd vastgesteld in een doktersverklaring en wordt ondersteund door geluidsfragmenten en foto’s.”

Op straat gooien?

Shima wil het materiaal nu mogelijk op straat gooien. “Het OM heeft zich jegens onze cliënte in de media schuldig gemaakt aan ‘victim blaming’, waardoor cliënt uit noodzakelijke verdediging overweegt om het bewijsmateriaal aan het Nederlands publiek te openbaren. Hoe en wanneer dat zal plaatsvinden, zal ik later bekendmaken.”

Hoe duidt mediajournalist Mark Koster dit? Hij zegt: “Het Hof moet alle bewijsstukken opnieuw bekijken in een zaak achter gesloten deuren. Wat ligt er? Foto’s, een geluidsopname, en er zijn getuigen die kunnen verklaren, zoals arts. Waarom niet praten? Als Shima geen geld eist, zoals ze zegt, zou het gesetteld kunnen worden, toch?”

Tweet

De tweet van Shima’s adviseur:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begint u een beetje moe te worden van Shima Kaes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen