Özcan Akyol mijmert met kerst: ‘Geen erkenning van BNNVARA’

Özcan Akyol vindt het erg jammer dat hij weinig erkenning krijgt van zijn werkgever BNNVARA, mijmert hij in het kerstnummer van de VARAgids. “Van Omroep MAX krijg ik dat wel.”

Özcan Akyol © Nozem Films

Er zijn weinig tv-persoonlijkheden die voor zóveel omroepen werken als Özcan Akyol. Zo maakt hij zowel voor BNNVARA als Omroep MAX een interviewprogramma, namelijk respectievelijk De Geknipte Gast en Sterren op het Doek. Het verschil aan waardering dat hij krijgt van beide omroepen is volgens hem gigantisch.

Weinig waardering

Het steekt Özcan best een beetje dat hij weinig feedback krijgt van BNNVARA. “Ik zou wel willen dat BNNVARA wat meer erkenning gaf. Van Jan Slagter (de baas van Omroep MAX, red.) krijg ik altijd tompouce opgestuurd na een geslaagde uitzending, de kijkcijfers maken hem niets uit.”

Hij vervolgt: “Maar BNNVARA is altijd heel stil en dan word ik erg onzeker, want hoewel mijn uiterlijk anders doet vermoeden, heb ik zo nu en dan ook een schouderklop nodig, of iets van bevestiging.”

Zo goed als je gast

Özcan kreeg laatst erg veel kritiek op zijn gemene tv-interview met Annechien Steenhuizen, maar zijn interview met Sinan Can was juist weer veelgeprezen. “Ik zeg altijd: je bent zo goed als je gast. En dat is geen politiek correct geneuzel van iemand die vals bescheiden doet.”

Hij besluit: “Ik ben als interviewer echt afhankelijk van wie er tegenover mij zit. Natuurlijk moet ik de juiste vragen stellen en die ander op zijn gemak stellen, maar het verhaal zit bij de geïnterviewden en dus niet bij mij.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Özcan Akyol een dagelijkse talkhow verdient?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen