Frans Bauer weigert Dries Roelvink-achtige kerst: ‘Voor geen goud’

Frans Bauer weigert om op een Dries Roelvink-achtige manier de kerst door te brengen. Hij vindt het belangrijker om bij zijn gezin te zijn dan om wat centen te pakken bij een aantal schnabbels.

Dries Roelvink en Frans Bauer © RTL

Het is voor Frans Bauer een absolute no go: schnabbelen met kerst. Daar denkt B-artiest Dries Roelvink echter heel anders over: hij heeft zijn hele kerst volgepropt met optredens. Zo moest hij gisterenavond, op kerstavond, optreden in Egmond. En dat was nog maar het begin.

Dries vult spaarpotje

Waar Dries nog meer staat met de kerst? “Op eerste kerstdag sta ik in La Brochette in Amsterdam-Buitenveldert en op tweede kerstdag ga ik in Bergen aan Zee, in restaurant Fabels, optreden”, legt hij uit in de Weekend.

Moet hij niet gewoon bij zijn zoon Donny zijn, die net uit het ziekenhuis komt rollen? “Het wordt geen familie-achtige kerst, omdat ik gewoon door blijf werken. Zoals je weet hebben we twee slechte jaren gehad door corona, dus we zijn het spaarpotje weer een beetje aan het bijvullen.”

Frans gewoon thuis

Frans Bauer moet er niet aan dénken om zijn gezin achter te laten voor wat centen. Hij gaat kerst heel anders doorbrengen, aldus de volkszanger in Story. “Iedereen moet doen wat hij of zij wil. Maar voor geen goud zou ik Kerstmis ergens willen vieren waar mijn gezin niet is”, zegt hij.

Het is juist belangrijk om dit soort dagen door te brengen met je naasten, vindt Frans. “In ons nieuwe huis wil ik samen zijn. Cadeautjes, die al weken onder de kerstboom liggen, uitpakken. Lekker eten.”

Belangrijker dan ooit

Het was een heftig jaar voor de familie Bauer, want op 4 januari werd zijn vrouw Mariska getroffen door een herseninfarct. “Vorig jaar zaten we nog heel onbezorgd aan het kerstdiner en genoten we tijdens Oudejaarsavond van het vuurwerk, en een paar dagen later stond onze wereld op zijn kop.”

Met Mariska gaat het steeds beter. Frans is het leven daardoor nóg meer gaan waarderen. “Ik vind het meer dan ooit belangrijk dat we op deze dagen samen zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen