‘Frans Bauer geeft Meilandjes een masterclass, dit is wél leuke tv’

Frans Bauer laat met de terugkeer van zijn beroemde soap zien hoe gemáákt de ‘reality’-serie van de Meilandjes wel niet is, vindt musicalmeneer Maurice Wijnen. “Dit is wél leuke televisie.”

Frans Bauer © AvroTros

Het was in 2003 een megasucces: de soap over Frans Bauer die op RTL 4 werd uitgezonden. Nu, dik twintig jaar later, is het vervolg te zien op ’s lands meest bekeken tv-zender NPO 1. De eerste aflevering werd gisterenavond door ruim 1,4 miljoen mensen bekeken en daarmee is het een gigantisch succes, schrijft kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp.

Bauers are BACK

Tina vindt het echt een prestatie, schrijft ze op haar analysekanaal. “Wauw! Wat een geweldige score! Frans Bauer en zijn familie zijn ook na ruim twintig jaar superpopulair. De Bauers verslaan het grote Achtuurjournaal en zetten ook in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar een prachtige score neer van 21,8 procent.”

Wat is de conclusie van Tina? “De Bauers are BACK! Hoe staan die cijfers in verhouding tot de cijfers in 2003? Toen haalde de best scorende reguliere aflevering ruim 2,2 miljoen kijkers en de kerstaflevering 2,8 miljoen kijkers. Qua marktaandeel zijn de scores van de best scorende reguliere aflevering vergelijkbaar met nu.”

Koninklijke score

Waar er toen 34,5 procent marktaandeel werd genoteerd in de algemene doelgroep, is dat nu 29,6 procent. Oftewel: vergelijkbaar. “In vergelijking met twintig jaar geleden wordt er lineair minder tv gekeken dus daarom geven marktaandelen een goed beeld”, legt Tina uit.

Frans en zijn familie verpletteren de concurrentie: RTL 4 scoorde met Secret Duets slechts 679 duizend kijkers en SBS 6 met Het Roer om 638 duizend. “Minder dan de helft dus van Frans Bauer… Hij en zijn gezin zijn de kijkcijfer-koninklijke-familie van vandaag. Een grote kijkcijfertaart zal zeker worden bezorgd vandaag!”

Masterclass

Maurice Wijnen, de musicalmeneer die ook nog bekend is van vroegere tv-shows als X Factor, vindt de cijfers meer dan verdiend. “De Bauers geven die tv-familie uit Noordwijk even een masterclass in het maken van wél leuke reality-tv. Tuurlijk, ook geregisseerd maar desondanks zo’n stuk echter”, zegt hij op X.

En dat is natuurlijk een keiharde sneer aan het adres van de Noordwijkse Meilandjes. “Zeker weten, zonder gegil”, zegt ene Carla. En Lenie: “Gezellig gezin en niet zo gemaakt, dan die ‘wijnen wijnen’.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen