Glennis Grace krijgt geen zingende taakstraf: ‘Ze moet schrobben’

Glennis Grace zal haar 200 durende taakstraf niet kunnen volbrengen door te zingen in wat bejaardentehuizen. Ze zal vooral schoonmaakwerk doen, zegt Reclassering Nederland.

Glennis Grace © SBS 6, RTL

Het lijkt erop dat de 200 uur durende taakstraf geen makkie wordt voor Glennis Grace. Ozan Demirbas, manager werkstraffen, vertelt aan Shownieuws dat de zangeres bijvoorbeeld niet gevraagd zal worden om her en der wat te gaan zingen in bejaardentehuizen. “Het is in ieder geval geen liedjes zingen”, zegt hij.

Schrobbende Glenda

Waar moet Glennis dan wel aan denken? “Het zijn voornamelijk schoonmaakwerkzaamheden, het opknappen van dingen, het ondersteunen in de keuken.”

Is het uitgesloten dat Glennis in de Jumbo geplaatst wordt? “Niet per se bij een supermarkt, maar iets wat erop lijkt is in ieder geval voedsel inpakken bij een instelling dat bijdraagt aan de Voedselbank of zelfs de Voedselbank zelf.”

Langs de weg?

Vanwege haar status als BN’er zullen we Glennis in elk geval niet langs de weg zien staan. “Er is bij een bekende Nederlander eigenlijk niet iets anders aan”, zegt hij.

Hij vervolgt: “Er komt alleen een component bij dat we ook goed moeten kijken dat de bekendheid van iemand niet de taakstraf in de weg gaat zitten. Daarmee bedoel ik eigenlijk dat iemand niet continu lastiggevallen moet worden tijdens de uitvoering van die taakstraf.”

Vrij divers

Er is nog geen klusje uitgekozen voor Glennis, maar het kan van alles gaan worden. “Het zijn veelal maatschappelijk relevante projecten”, zegt Ozan.

“Van verzorgingshuizen, ziekenhuizen, begraafplaatsen tot onze eigen groepsprojecten, waarbij mensen onder begeleiding van een werkmeester ergens buiten de taakstraf verrichten. Dat is vrij divers.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke straf vindt u passender voor Glennis Grace?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen