Waarom herstelt Glennis Grace niet van Jumbo-rel? ‘Dít is de reden’

Glennis Grace lijkt maar niet te herstellen van het Jumbo-schandaal, ook niet nu ze haar straf heeft uitgezeten. De mensen lijken het echt beu te zijn met haar. “En dit is de reden waarom.”

Glennis Grace © RTL

Er zijn artiesten die zich erger hebben misdragen dan Glennis Grace en op een gegeven moment tóch gewoon weer volop op het podium staan. Voor de Whitney Houston-imitator ligt dat anders; op een of andere manier zijn de mensen Glennis écht beu en willen ze haar niet meer zien. Ze is onlangs nog uit de damesformatie Ladies of Soul geknikkerd.

Geen lady

Volgens haar goede vriend Ronald Molendijk moet Glennis gewoon even een goede hit scoren en is alles dan weer vergeten en vergeven, maar daar gelooft mediacriticus Victor Vlam niet in. “Het is veel moeilijker dan dat en dat komt omdat haar imago heel erg aangetast is”, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Het wangedrag van Glennis loopt echt té veel uit de pas met het imago dat ze zich voorheen probeerde aan te meten, aldus Victor, namelijk dat van een soort – het zit in haar naam – gracieuze diva. “Dat past ook bij de Ladies of Soul. Een lady is niet zomaar een vrouw, het is een dame. Iemand die aanzien heeft en zich heel erg hoffelijk gedraagt.”

Knokploeg

Glennis als een echte lady? Nou, niet bepaald… “Als je dan gewoon met een knokploeg naar een Jumbo gaat, dan is dat zó strijdig met het imago dat jarenlang is opgebouwd dat mensen je echt op een totaal andere manier gaan zien. Die imagoschade is ze eigenlijk nooit meer te boven gekomen.”

We hebben nu allemaal kunnen zien dat haar lady-rol een soort act was. “Ik denk: de manier waarop we tegenwoordig haar zien is misschien ook wel hoe zij echt is. Dat past beter bij haar dan het imago van een soort diva-achtige zangeres.”

Ruzie uitvechten

Victor trekt dan de vergelijking met Johnny Cash. “Die heeft ook gewoon in de gevangenis gezeten en er zijn ook veel rappers die in de gevangenis hebben gezeten en daarna weer zijn teruggekomen, dus dat is inderdaad niet altijd een belemmering, maar bij Glennis kan het inderdaad wel eens een groter probleem zijn.”

Hij vervolgt: “Als je nu kijkt wat zij doet met de Ladies of Soul, want zij ligt nu openlijk op straat een soort ruzie uit te vechten… Het probleem daarmee is dat dit het imago bevestigt in de hoofden van het publiek dat ze asociaal is. Daarom denk ik eigenlijk dat het precies het tegenovergestelde is van wat je had moeten doen.”

Asociaal

Glennis is de laatste tijd publiekelijk aan het uithalen naar de Ladies of Soul, omdat zij uit het groepje is gezet. “Ze zit nu overal de Ladies of Soul af te kraken. Ik denk dat dat haar imago verder aantast. Alles wat zij in de afgelopen weken heeft gedaan, heeft weer dat beeld gevestigd van: ze is asociaal.

“Ik denk dat het echt moeilijk wordt voor Glennis om, behalve zo’n dinnershow, terug te keren. Ze is echt iemand die zich echt slecht blijft gedragen en daar straft het publiek je gewoon voor af.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Glennis Grace: lady of tokkie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen