Anniko van Santen mengt zich in Qatar-discussie: ‘Koning, ga niet’

Anniko van Santen, die als presentatrice van Opsporing Verzocht een van de belangrijkere presentatrices van het land is, mengt zich nu ook in de discussie over Qatar. “Koning, ga er niet heen!”

Anniko van Santen © NPO

De ene na de andere BN’er staat op om koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte op te roepen om vooral niet naar het WK Voetbal in Qatar te gaan. Nu mengt ook Anniko van Santen, de presentatrice van Opsporing Verzocht, in de discussie. Zij wil dat de heren afzien van een vlucht naar het emiraat.

Vervelend gevoel

Eva Jinek sprak gisteren in haar talkshow wederom over het onderwerp en vroeg meerdere gasten naar hun mening. Eén van hen was Ellie Lust. “Ik heb gewoon een heel vervelend gevoel bij dat hele Qatar. Het had volgens mij nooit in Qatar mogen zijn”, zegt zij.

Ze vervolgt: “Ik ben een sportliefhebber en ik hoop dat de jongens ver gaan komen, maar wat er de laatste weken allemaal naar buiten is gekomen en wat er gezegd wordt over homoseksualiteit en vrouwen, die als snoepjes in papiertjes moeten blijven. Kom op!”

Volslagen belachelijk

Dan komt Anniko aan het woord. Zij roept de premier en de koning op om niet te gaan. “Ik vind het volslagen belachelijk. Je mag toch ook wel principes hebben? Je moet gewoon niet gaan. Dat vind ik echt.”

Gaat ze niet kijken? “Ik was sowieso al niet heel erg van plan om te kijken.”

Nare smaak

Vindt ze dat de voetballers in actie moeten komen? “Het heeft zo’n nare smaak en ik snap dat die voetballers denken: ik moet voetballen, maar het voelt aan alle kanten niet goed.”

Heeft ze er dan echt geen begrip voor als de koning of de premier tóch gaan? “Nee, ik vind de argumenten waarom ze wel gaan geen steek houden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de mening van Anniko van Santen invloed heeft op de keuze van Mark Rutte en de koning?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen